Brunkål

Brunkål

60+ min
Her har du en opskrift på brunkål i en meget nem version, hvor du bruger sirup i stedet for at brune sukker. Smagen af gamle dages brunkål er stadig den samme - men det er bare lidt nemmere at have med at gøre. Brunkål er et lækkert tilbehør til mange af vinterens retter, og den søde, hjemmelavede brunkål falder i mange børn og barnlige sjæles smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/brunkal/

Sådan gør du

Brunkål
  • Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålshovedet. Skær kålen i tynde strimler.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og steg halvdelen af kålen i ca. 10 min. - under omrøring.
  • Tag kålen op og gentag med resten af smørret og kålen.
  • Kom kålen i sauterpanden, tilsæt sirup og bouillon og lad brunkålen koge i ca. 1 time ved svag varme og under låg. Rør af og til.
  • Vend smør og salt i brunkålen lige inden servering. Smag til.

Servér fx brunkål med kålpølser eller steg en omgang flæsk i ovn, på pande eller som her i grillen.

Energiindhold for hele retten:

3360 kJ / 803 kcal

Næringsindhold pr. 100g

188 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 8,9 % 1 g
Kulhydrat: 52,3 % 5,8 g
Fedt: 38,8 % 2 g
Mere inspiration

En anden klassisk ret så skøn som i gamle dage....

Gule ærter
60+ min
Gule ærter
(8)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Brunkål
1½ kg Hvidkål
20 g Smør
2 spsk Mørk sirup
2 dl Grøntsagsbouillon
20 g Smør
1 tsk Groft salt