Brunkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Brunkål nu i en nemmere version, hvor du bruger sirup i stedet for at brune sukker. Smagen af gamle dage er stadig den samme. Brunkål er et lækkert tilbehør til vinterens mange retter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg hvidkål
  • 25 g smør
  • 2 spsk mørk sirup
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålshovedet. Skær kålen i tynde strimler. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og steg halvdelen af kålen i ca. 10 min. - under omrøring. Tag kålen op og gentag med resten af smørret og kålen. Kom kålen i sauterpanden, tilsæt sirup og bouillon og lad brunkålen koge i ca. 1 time ved svag varme og under låg. Rør af og til.

Vend smør og salt i brunkålen lige inden servering. Smag til.

Serveringsforslag

Servér fx brunkål med kålpølser.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: