Stuvet spidskål
30 min
•
Stuvet spidskål er en dejlig ret med minder om gamle dage. Opskriften på stuvet spidskål er lidt lettere end tilsvarende med hvidkål, - måske er det derfor at spidskål er blevet så populær. Stuvet spidskål er dejligt tilbehør til både røget makrel, frikadeller, til sommerens grillmad - ja, lige hvad du har lyst til.
Ingredienser
1 kg
Spidskål (ca. 2 stk)
|
|
---|---|
3 dl
Vand
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Sauce
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
3½ dl
Mælk
|
|
15 g
Smør
|
|
¼ tsk
Revet muskatnød
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Hakket persille
|
---|
Sådan gør du
Sauce
Server den stuvede spidskål til fx røget makrel, frikadeller, kålpølser, kogt skinke eller hamburgerryg sammen med rugbrød eller kartofler, sennep og syltede rødbeder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2354 kJ / 563 kcal
Næringsindhold pr. 100g
139 kJ / 33 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 18,3 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 57,7 % | 4,7 g |
Fedt: | 24 % | 0,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.