Stuvet spidskål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

Stuvet spidskål er en skøn mormorret. Spidskål er lidt lettere end hvidkål, så måske er det derfor at spidskål er blevet så populær. Server stuvet spidskål sammen med frikadeller, pølser....eller lige hvad du har lyst til.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg spidskål (ca. 2 stk.)
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk groft salt

Sauce

  • 2½ spsk hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 15 g smør
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade fra spidskålene. Flæk hvert kålhoved i 4 stykker på langs. Fjern stokken og læg kålen i en gryde. Tilsæt vand og salt og bring det i kog. Damp kålen ved kraftig varme og under låg i ca. 5 min. Tag den op af kogelagen med en hulske (gem kogelagen) og lad kålen køle lidt af i et dørslag. Hak den dampede spidskål groft eller fint - efter hvad du har lyst til.

Sauce

Pisk mel og ½ dl af mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken, 1 dl af kogelagen og smør. Bring saucen i kog under omrøring og kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt muskatnød, salt og peber. Vend den afdryppede spidskål sammen med saucen og varm det godt igennem under omrøring i ca. 2 min. Smag den stuvede spidskål til.

Server den stuvede spidskål til fx frikadeller, kålpølser, kogt skinke eller hamburgerryg sammen med rugbrød eller kartofler, sennep og syltede rødbeder.

Tip

Server den stuvede spidskål til fx frikadeller, kålpølser, kogt skinke eller hamburgerryg sammen med rugbrød eller kartofler, sennep og syltede rødbeder.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag