Spidskålssalat

Spidskålssalat

20 min
Super lækker og nem spidskålssalat. Denne opskrift på spidskålsalat er både sprød, saftig og fyldig. Salaten indeholder spidskål, æbler og persille - alt er snittet og blandet med en nem dressing med citron og fraiche. Nemt, hurtigt og lækkert - både som tilbehør til aftensmaden eller som frokostret med et stykke ristet rugbrød til.

Sådan gør du

Spidskålssalat
  • Rør, med let hånd, fraiche, citronskal, -saft, salt og peber sammen.
  • Vend æblebådene i dressingen, efterhånden som du skærer dem ud.
  • Bland spidskål og persille sammen med æbler og dressing lige inden serveringen.
  • Smag spidskålssalaten til , og anret den i et fad elller i en skål.

Du kan pynte spidskålssalaten med saftige granatæblekerner, og du kan gøre spidskålssalaten fyldigere ved at tilsætte edamamebønner.

Energiindhold for hele retten:

1140 kJ / 272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

166 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,2 % 1,3 g
Kulhydrat: 68,6 % 6,7 g
Fedt: 18,2 % 0,8 g
Mere inspiration

Farverig, knasende, sprød og lækker kålsalat

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Spidskålssalat
1 dl Fraiche
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
300 g Fintsnittet spidskål
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk