Spidskål med yoghurt og ristede kikærter

Spidskål med yoghurt og ristede kikærter

1 time
Spidskål er en fantastisk grøntsag, der er ekstra sprød og flot i farven om sommeren. Når det er tid til at tænde grillen, så bugner det med spidskål i butikkerne. Spidskål er særdeles god til at grille - og sammen med yoghurt og ristede kikærter er det en rigtig sommerret. Spis de grillede spidskål som tilbehør til andre lækre ting fra grillen eller med brød til som et aftensmåltid eller frokost. Den rørte yoghurt og de ristede kikærter smager også godt med grillede nye gulerødder eller fennikel.

Sådan gør du

  • Start med at fjerne de yderste blade af spidskålet og vask den. Skær spidskålet i 4-6 både, afhængigt af størrelsen.
  • Fjern den groveste del af stokken, men ikke mere end "båden" stadig hænger sammen.
  • Læg bådene på en middelvarm grill med skærefladen nedad. De skal grilles møre - hold øje med dem og vend dem undervejs.
Ristede kikærter
  • Rist kikærter (drænet) gyldne på en varm pande med olie.
  • Lad dem køle af på køkkerulle. Drys med flagesalt.
Yoghurtdressing
  • Rør yoghurt med sambal oelek og citronsaft. Smag til med salt og peber.

I opskriften skal du bruge ½ dåse kikærter. Du kan sagtens riste hele portionen. Gem resten til salattopping eller næste gang du vil lave retten. Hvis kikærterne er blevet bløde, når du skal bruge dem, kan du genopfriske dem i ovnen ved 180° til de er sprøde igen.

Energiindhold for hele retten:

2785 kJ / 666 kcal

Næringsindhold pr. 100g

243 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 15,2 % 2,2 g
Kulhydrat: 43,3 % 6,2 g
Fedt: 41,5 % 2,7 g
Mere inspiration

Sommerens spidskål med vinagrette og salatost.

Ingredienser

1 Spidskål
Ristede kikærter
1 spsk Olivenolie
½ dåse Kikærter i lage
Flagesalt
Yoghurtdressing
1½ dl Græsk yoghurt
2 tsk Sambal oelek
½ Citron saften herfra
Groft salt og peber