Spidskål med yoghurt og ristede kikærter
Spidskål er en fantastisk grøntsag, der er ekstra sprød og flot i farven om sommeren. Når det er tid til at tænde grillen, så bugner det med spidskål i butikkerne. Spidskål er særdeles god til at grille - og sammen med yoghurt og ristede kikærter er det en rigtig sommerret. Spis de grillede spidskål som tilbehør til andre lækre ting fra grillen eller med brød til som et aftensmåltid eller frokost. Den rørte yoghurt og de ristede kikærter smager også godt med grillede nye gulerødder eller fennikel.
Ingredienser
1
Spidskål
|
---|
Ristede kikærter
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
½ dåse
Kikærter i lage
|
|
Flagesalt
|
Yoghurtdressing
1½ dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2 tsk
Sambal oelek
|
|
½
Citron saften herfra
|
|
Groft salt og peber
|
Sådan gør du
Ristede kikærter
Yoghurtdressing
I opskriften skal du bruge ½ dåse kikærter. Du kan sagtens riste hele portionen. Gem resten til salattopping eller næste gang du vil lave retten. Hvis kikærterne er blevet bløde, når du skal bruge dem, kan du genopfriske dem i ovnen ved 180° til de er sprøde igen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2785 kJ / 666 kcal
Næringsindhold pr. 100g
243 kJ / 58 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 15,2 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 6,2 g |
Fedt: | 41,5 % | 2,7 g |