Rustik spidskålssalat med kikærter
&format=webp)
Her får du opskriften på en spidskålssalat, der er mere end blot et tilbehør. Spidskålssalaten indeholder også kikærter, der giver masser af mæthedsfølelse og en lidt anden vinkel på den sædvanlige tilbehørssalat. Dressingen er smagt til med ost og hvidløg - og kikærter, spidskål. tomat, persille og salatost bindes rigtig godt sammen af denne dressing. Prøv den rustikke spidskålssalat med kikærter næste gang du har lyst til en lækker og mættende salat til aftensmad.
Ingredienser
Dressing med kikærter
2½ dl
Fraiche med parmesan & hvidløg
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
---|
Salat
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
250 g
Cherrytomater, i kvarte
|
|
2
Forårsløg i tynde skiver
|
|
2
Avocadoer (ca. 200 g), i tern
|
|
1 dl
Grofthakket persille, gem lidt til pynt
|
Servering
Ristet el. grillet brød
|
---|
Sådan gør du
Dressing med kikærter
Salat
Denne salat kan også serveres som tilbehør til et stykke kød. Her vil der være salat til 8 personer. Du kan lave dressing af fraiche naturel - smag til med salt og hvidløg.
Hvis du gerne selv vil udbløde og koge dine kikærter, er dette også en mulighed. Tørrede kikærter, som du selv udbløder og koger, har mere struktur. Udblød og kog evt. en stor portion kikærter og frys dem ned, så slipper du for forberedelsen næste gang.
