Rustik spidskålssalat med kikærter

Rustik spidskålssalat med kikærter

30 min
Her får du opskriften på en spidskålssalat, der er mere end blot et tilbehør. Spidskålssalaten indeholder også kikærter, der giver masser af mæthedsfølelse og en lidt anden vinkel på den sædvanlige tilbehørssalat. Dressingen er smagt til med lime og hvidløg - og kikærter, spidskål. tomat, persille og salatost bindes rigtig godt sammen af denne dressing. Prøv den rustikke spidskålssalat med kikærter næste gang du har lyst til en lækker og mættende salat til aftensmad.

Sådan gør du

Dressing med kikærter
  • Vend alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Skyl og dræn kikærterne og vend dem i dressingen. Stil skålen tildækket på køl.
Salat
  • Dræn salatosten.
  • Vend spidskål, tomater, forårsløg, avocado, persille og salatost i en skål.
  • Tilsæt dressingen med kikærter i salaten og vend det hele sammen.
  • Pynt med persille og server med ristet el. grillet brød til.
Mere inspiration

Sprøde kikærter som snack eller sprødt tilbehør på salater.

Ristede kikærter
45 min
Ristede kikærter
(3)
Velbekomme!
Tip

Denne salat kan også serveres som tilbehør til et stykke kød. Her vil der være salat til 8 personer.

Tip

Hvis du gerne selv vil udbløde og koge dine kikærter, er dette også en mulighed. Tørrede kikærter, som du selv udbløder og koger, har mere struktur. Udblød og kog evt. en stor portion kikærter og frys dem ned, så slipper du for forberedelsen næste gang.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7225 kJ / 1727 kcal

Næringsindhold pr. 100g

420 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 16,3 % 4 g
Kulhydrat: 22,1 % 5,5 g
Fedt: 61,6 % 7 g

Ingredienser

Dressing med kikærter
2½ dl
Friskpresset limesaft
2 tsk
Limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Sukker
½ tsk
Fed hvidløg
1
Salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Salat
Arla Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
200 g
Fintsnittet spidskål
300 g
Cherrytomater, i kvarte
250 g
Forårsløg i tynde skiver
2
Avocadoer (ca. 200 g), i tern
2
Grofthakket frisk persille, gem lidt til pynt
1 dl
Servering
Ristet el. grillet brød