Ristede kikærter

Ristede kikærter

45 min
Disse ristede kikærter er lækre, sprøde og krydrede - og nemme at lave. Brug de stegte kikærter som snack eller drys dem på din salat eller varme mad. De ristede kikærter med røget paprika er hurtige at lave - og de passer sig selv i ovnen. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.

Ristede kikærter
  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med paprika og salt. Bland det godt sammen, og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel smørret herpå og bag kikærterne midt i ovnen til de er knasende sprøde - vend i dem af og til.

Du kan også krydre de ristede kikærter med garam masala, med spidskommen og/eller chili. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.

- at det røgede paprika giver en smag, der minder om bacon. Måske er det derfor at de ristede kikærter er så populære?

Energiindhold for hele retten:

1871 kJ / 447 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 18,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 47,8 % 12,5 g
Fedt: 33,4 % 4 g
Mere inspiration

Ristede kikærter er et godt supplement til de fleste tapasanretninger.

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(14)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Ristede kikærter
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
1 tsk Røget paprika
½ tsk Groft salt
15 g Smør