Ristede kikærter

Ristede kikærter

45 min
Disse ristede kikærter er lækre, sprøde og krydrede - og nemme at lave. Brug de stegte kikærter som snack eller drys dem på din salat eller varme mad. De ristede kikærter med røget paprika er hurtige at lave - og de passer sig selv i ovnen. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.

Sådan gør du

Ristede kikærter
  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med paprika og salt. Bland det godt sammen, og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel smørret herpå og bag kikærterne midt i ovnen til de er knasende sprøde - vend i dem af og til.
Bagetid
  • Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.
Mere inspiration

Ristede kikærter er et godt supplement til de fleste tapasanretninger.

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(10)
Velbekomme!
Tips

Du kan også krydre de ristede kikærter med garam masala, med spidskommen og/eller chili. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.

Vidste du...

- at det røgede paprika giver en smag, der minder om bacon. Måske er det derfor at de ristede kikærter er så populære?

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1871 kJ / 447 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 18,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 47,8 % 12,5 g
Fedt: 33,4 % 4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Ristede kikærter
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Røget paprika
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Smør
15 g