Tapasbræt
&format=webp)
Tapas er delemad - og delemad er lig med hygge! Få inspiration til at anrette et lækkert tapasbræt til 4 personer lige her. Du kan også vælge at lave en tapas buffet til mange, det er rimelig hurtig gæstemad. Tapas er nem og lækker gæstemad, der leder tankerne hen på ferie i Spanien. Så forkæl dine gæster med dette indbydende tapasbræt, næste gang lejligheden byder sig... og er der rester kan du forkæle de nærmeste med en tapas tallerken dagen efter.
Ingredienser
Tapasbræt
200 g
Tyndtskåret kødpålæg, fx salami, serrano skinke og chorizo
|
|
---|---|
350 g
Forskellige oste, fx lagret cheddarost, skimmelost og flødeost
|
|
400 g
Slags grøntsager, fx cherrytomater, radiser og peberfrugt i stave
|
|
250 g
Frugt, fx vindruer og brombær (ca. 250 g)
|
|
175 g
Oliven, fx kalamataoliven og grønne oliven
|
|
½ dl
Basilikumpesto
|
|
½ dl
Syltede rødløg
|
|
½ dl
Haydari (tyrkisk inspireret dip)
|
Tilbehør
300 g
Brød, fx ristet rugbrød, flute og kiks
|
---|
Sådan gør du
Tapasbræt
Skal I være mange, kan det være en fordel at dele de forskellige elementer op på forskellige fade og skåle i stedet for at samle på et bræt. Stil evt. de mange fade samlet som en "kollage" - så er det stadig en fryd for øjet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16550 kJ / 3956 kcal
Næringsindhold pr. 100g
909 kJ / 217 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 16,2 % | 8,7 g |
Kulhydrat: | 20,5 % | 11 g |
Fedt: | 63,3 % | 15,5 g |
Tapas er delemad - og delemad er lig med hygge. Få inspiration til at anrette et lækkert tapasbræt til 4 personer lige her.
