Tapasbræt

Tapasbræt

30 min
Tapas er delemad - og delemad er lig med hygge! Få inspiration til at anrette et lækkert tapasbræt til 4 personer lige her. Du kan også vælge at lave en tapas buffet til mange, det er rimelig hurtig gæstemad. Tapas er nem og lækker gæstemad, der leder tankerne hen på ferie i Spanien. Så forkæl dine gæster med dette indbydende tapasbræt, næste gang lejligheden byder sig... og er der rester kan du forkæle de nærmeste med en tapas tallerken dagen efter.

Sådan gør du

Tapasbræt
  • Anret kødpålæg, oste, grønt, fugt og oliven i 'bunker' direkte på et skærebræt.
  • Stil små glas med pesto, syltede rødløg og haydari på brættet ind mellem de øvrige ingredienser.
  • Server med brød.

Skal I være mange, kan det være en fordel at dele de forskellige elementer op på forskellige fade og skåle i stedet for at samle på et bræt. Stil evt. de mange fade samlet som en "kollage" - så er det stadig en fryd for øjet.

Energiindhold for hele retten:

16551 kJ / 3956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

909 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,2 % 8,7 g
Kulhydrat: 20,5 % 11 g
Fedt: 63,3 % 15,5 g
Mere inspiration

Lav en lækker haydari dip med grillede peberfrugter og salatost.

Relateret video
Tapasbræt

Tapas er delemad - og delemad er lig med hygge. Få inspiration til at anrette et lækkert tapasbræt til 4 personer lige her.

Ingredienser

Tapasbræt
200 g Tyndtskåret kødpålæg, fx salami, serrano skinke og chorizo
350 g Forskellige oste, fx lagret cheddarost, skimmelost og flødeost
400 g Slags grøntsager, fx cherrytomater, radiser og peberfrugt i stave
250 g Frugt, fx vindruer og brombær (ca. 250 g)
175 g Oliven, fx kalamataoliven og grønne oliven
½ dl Basilikumpesto
½ dl Syltede rødløg
½ dl Haydari (tyrkisk inspireret dip)
Tilbehør
300 g Brød, fx ristet rugbrød, flute og kiks