Haydari - tyrkisk inspireret dip

Bedømmelse

(50 vurderinger)

30 min

Dip lavet af peberfrugt, hvid salt ost, persille, hvidløg og stærk chilipasta. Godt til brød og grøntsagsstave.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Tilbehør

  • 300 g brød
  • 300 g bladselleri
  • 300 g agurk i stave

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær peberfrugterne i kvarte og befri dem for stilk, skillevægge og kerner. Læg peberfrugterne på en bageplade og grill dem øverst i ovnen - til de er sortplettede. Lad de grillede peberfrugter køle af i en frysepose. Pil skindet af og skær peberfrugtkødet i grove stykker. Kom det i blenderen sammen med ost, persille, olie, vand, hvidløg og chilipasta. Blend til en lidt grov salat og smag til. Server den krydrede salat som dip med brød, bladselleri- og agurkestave.

Tip

Salaten kan opbevares i en tæt boks i køleskabet op til to døgn, men hvidløgssmagen bliver noget stærkere.

Grill

Ca. 10 min.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: