Haydari - tyrkisk inspireret dip

Haydari - tyrkisk inspireret dip

30 min
Haydari er en krydret tyrkisk inspireret dip med grillede peberfrugter og salatost. Haydari er lækkert at servere som snack med grøntsagsstave, eller i pitabrød sammen med salat. Du kan også lave et flot tapasbræt hvor haydari er en af dipperne.
https://www.arla.dk/opskrifter/haydari---tyrkisk-inspireret-dip/

Sådan gør du

Haydari
  • Skær peberfrugterne i kvarte og befri den for stilk, skillevægge og kerner.
  • Læg peberfrugtstykkerne med skindet op ad i et lille ovnfast fad. Grill dem øverst i ovnen - til peberfrugternes skind er sortplettet. Lad de grillede peberfrugter køle af under et stykke bagepapir og et viskestykke.
  • Pil skindet af og skær peberfrugtkødet i grove stykker. Blend osten til en grov dip sammen med peberfrugt og de øvrige ingredienser.
  • Smag til og server den krydrede haydari fx som dip eller sammen med blandet salat i pitabrød.
Grill
  • Ca. 10 min.

Du kan også lave haydari med den bløde Puck® salatost i blok. Jo rødere peberfrugter du kan få fat i, des flottere bliver din haydari. De røde snackpebre er ikke så velegnede til at grille og trække skindet af, da lagte af frugtkød under skallen er ret tyndt.

Her er opskriften på et tapasbræt

Energiindhold for hele retten:

3073 kJ / 734 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 20,1 % 6,9 g
Kulhydrat: 8,6 % 2,9 g
Fedt: 71,3 % 11,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Haydari
2 Røde peberfrugter (ca. 300 g)
200 g Salatost i tern
3 spsk Grofthakket bredbladet persille
1 spsk Jomfruolivenolie
1 Lille hakket fed hvidløg
½ tsk Chilipasta, fx sambal oelek