Haydari - tyrkisk inspireret dip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

30 min

Dip lavet af peberfrugt, hvid salt ost, persille, hvidløg og stærk chilipasta. Godt til brød og grøntsagsstave.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Tilbehør

  • 300 g brød
  • 300 g bladselleri
  • 300 g agurk i stave

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær peberfrugterne i kvarte og befri dem for stilk, skillevægge og kerner. Læg peberfrugterne på en bageplade og grill dem øverst i ovnen - til de er sortplettede. Lad de grillede peberfrugter køle af i en frysepose. Pil skindet af og skær peberfrugtkødet i grove stykker. Kom det i blenderen sammen med ost, persille, olie, vand, hvidløg og chilipasta. Blend til en lidt grov salat og smag til. Server den krydrede salat som dip med brød, bladselleri- og agurkestave.

Tip

Salaten kan opbevares i en tæt boks i køleskabet op til to døgn, men hvidløgssmagen bliver noget stærkere.

Grill

Ca. 10 min.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 54 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: