Hummus

Hummus

15 min Mellemmåltid
Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.
Mere inspiration

Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød

Velbekomme!
Tip

Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.

Variation

Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

772 kJ / 772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

231 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,3 % 2,6 g
Kulhydrat: 39,8 % 5,4 g
Fedt: 40,9 % 2,6 g
Relateret video
Hummus

Ingredienser