Hummus

Hummus

15 min
Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.

Sådan gør du

Hummus
  • Lad kikærterne dryppe af i en sigte og skyl dem.
  • Kom kikærterne i en skål (gem lidt til pynt). Tilsæt resten af ingredienserne. Blend med en stavblender til hummusen er glat.
  • Stil hummusen tildækket i køleskabet til den er kold.
  • Smag den kolde hummus til og pynt med lidt olivenolie, spidskommen og resten af kikærterne. Server hummussen med grøntsagsstave.
Mere inspiration

Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød

Velbekomme!
Tip

Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.

Variation

Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3293 kJ / 787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 19,1 % 2,6 g
Kulhydrat: 41,5 % 5,8 g
Fedt: 39,4 % 2,5 g
Relateret video
Hummus

Ingredienser

Hummus
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Tahin
1 spsk
Olivenolie
1 spsk
Friskpresset citronsaft
1½ tsk
Fed hvidløg
1
Stødt spidskommen
1 tsk
Groft salt
1 tsk
¾ dl
Pynt
Olivenolie
Stødt spidskommen
Tilbehør
Agurker i stave
2
Rød peberfrugt i stave
1
Grøn squash i stave
125 g