Hummus
15 min
•
Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.
Ingredienser
Hummus
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Tahin
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Fed hvidløg
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
¾ dl
Yoghurt 10%, skyr eller kvark
|
Pynt
Olivenolie
|
|
---|---|
Stødt spidskommen
|
Tilbehør
2
Agurker i stave
|
|
---|---|
1
Rød peberfrugt i stave
|
|
125 g
Grøn squash i stave
|
Sådan gør du
Hummus
Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.
Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3218 kJ / 769 kcal
Næringsindhold pr. 100g
231 kJ / 55 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 18,5 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 42,4 % | 5,8 g |
Fedt: | 39,1 % | 2,4 g |
Relateret video
Hummus