Hummus

60+ min Mellemmåltid

Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.

Hummus
Mere inspiration

Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1709 kJ / 408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

108 kJ / 26 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,1 % 1,5 g
Kulhydrat: 57,4 % 3,7 g
Fedt: 18,5 % 0,5 g
Tips

Gem kogevandet fra kikærterne (frys det eventuelt). Det har masser af smag og kan bruges som fond i supper, saucer og sammenkogte retter. De udblødte, kogte kikærter kan erstattes af kikærter fra en dåse. Husk blot at dræne og skylle dem godt før brug.

Ingredienser