Hummus

Hummus

15 min Mellemmåltid

Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.

Mere inspiration

Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød

Velbekomme!
Tip

Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.

Variation

Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2844 kJ / 680 kcal

Næringsindhold pr. 100g

206 kJ / 49 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 19,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 45 % 5,4 g
Fedt: 35,1 % 2 g
Relateret video
Hummus

Ingredienser