Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød
Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.
Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.
3293 kJ / 787 kcal
236 kJ / 56 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 19,1 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 41,5 % | 5,8 g |
Fedt: | 39,4 % | 2,5 g |
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
|
1 dåse |
---|---|
Tahin
|
1 spsk |
Olivenolie
|
1 spsk |
Friskpresset citronsaft
|
1½ tsk |
Fed hvidløg
|
1 |
Stødt spidskommen
|
1 tsk |
Groft salt
|
1 tsk |
¾ dl |
Olivenolie
|
|
---|---|
Stødt spidskommen
|
Agurker i stave
|
2 |
---|---|
Rød peberfrugt i stave
|
1 |
Grøn squash i stave
|
125 g |