Hummus

Hummus

60+ min Mellemmåltid

Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.

Mere inspiration

Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød

Velbekomme!
Tips

Gem kogevandet fra kikærterne (frys det eventuelt). Det har masser af smag og kan bruges som fond i supper, saucer og sammenkogte retter. De udblødte, kogte kikærter kan erstattes af kikærter fra en dåse. Husk blot at dræne og skylle dem godt før brug.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1709 kJ / 408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

108 kJ / 26 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,1 % 1,5 g
Kulhydrat: 57,4 % 3,7 g
Fedt: 18,5 % 0,5 g

Ingredienser