Hummus

Hummus

15 min
Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.

Sådan gør du

Hummus
  • Lad kikærterne dryppe af i en sigte og skyl dem.
  • Kom kikærterne i en skål (gem lidt til pynt). Tilsæt resten af ingredienserne. Blend med en stavblender til hummusen er glat.
  • Stil hummusen tildækket i køleskabet til den er kold.
  • Smag den kolde hummus til og pynt med lidt olivenolie, spidskommen og resten af kikærterne. Server hummussen med grøntsagsstave.

Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.

Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.

Energiindhold for hele retten:

3218 kJ / 769 kcal

Næringsindhold pr. 100g

231 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 18,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 42,4 % 5,8 g
Fedt: 39,1 % 2,4 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne dip.

Relateret video
Hummus

Ingredienser

Hummus
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
1 spsk Tahin
1 spsk Olivenolie
1½ tsk Friskpresset citronsaft
1 Fed hvidløg
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
¾ dl Græsk yoghurt, skyr eller kvark
Pynt
Olivenolie
Stødt spidskommen
Tilbehør
2 Agurker i stave
1 Rød peberfrugt i stave
125 g Grøn squash i stave