Hummus er en krydret kikærtemos, der anvendes som snack eller forret i Mellemøsten. Det er meget nemt at lave en hjemmelavet hummus, og du kan smage den til, som du vil - og anvende den til både dip til grønt, på brød eller i en pita. Denne opskrift på hjemmelavet hummus er er enkel, hurtig og nem - og resultatet er en skøn cremet hummus.
Prøv at bruge den hjemmelavede hummus på smørrebrød
Du kan også udbløde dine kikærter selv - i stedet for at bruge dem fra dåse. Kom 120 g tørrede kikærter i en skål og overhæld dem med vand. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Næste dagen kommes de udblødte kikærter i kogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 45 min eller til de er møre.
Tilsæt evt. 1 spsk tahin til humussen.
2844 kJ / 680 kcal
206 kJ / 49 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 19,9 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 45 % | 5,4 g |
Fedt: | 35,1 % | 2 g |