Hummus med kålsalat og rødbeder
1 time
•
&format=webp)
Hjemmelavet hummus danner bunden i denne skønne salat, hvor nykogte rødbeder, salatost, rød- og grønkål giver farver og fylde til tallerkenen. Til denne hummus har vi brugt kikærter fra dåse, men hjemmekogte kikærter gør bestemt ikke hummussen dårligere. Brug gerne den krydrede olie fra salatosten som ekstra dressing, smagsgiver og dyppelse til brødet.
Ingredienser
1 kg
Rødbeder
|
|
---|---|
150 g
Fintsnittet rødkål
|
|
100 g
Ribbede grønkålsblade i mindre stykker
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Hummus
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
---|---|
2
Fed hvidløg
|
|
4 spsk
Tahin
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
¼ tsk
Stærk paprika
|
150 g
Salatost i tern i olie
|
|
---|---|
100 g
Granatæblekerner
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Hummus
Servering
Kog selv dine kikærter og prøv dig frem med en mere grov konsistens, hvis du ønsker bid i hummussen. Lav en stor portion hummus, nu du alligevel er i gang. Så har du altid en god base til både sandwich og tapas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8718 kJ / 2084 kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,9 g |
Protein: | 13,1 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 34,7 % | 9 g |
Fedt: | 52,2 % | 6,2 g |
Relateret video
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet?
