Hummus med kålsalat og rødbeder

Hummus med kålsalat og rødbeder

1 time
Hjemmelavet hummus danner bunden i denne skønne salat, hvor nykogte rødbeder, salatost, rød- og grønkål giver farver og fylde til tallerkenen. Til denne hummus har vi brugt kikærter fra dåse, men hjemmekogte kikærter gør bestemt ikke hummussen dårligere. Brug gerne den krydrede olie fra salatosten som ekstra dressing, smagsgiver og dyppelse til brødet.

Sådan gør du

  • Kog rødbederne med skræl - ca. 45 minutter. De skal være møre, men stadig have bid.
  • Vrid skrællen af de kogte rødbeder under rindende vand og skær dem i mindre stykker.
  • Bland rødkål og grønkål med citronsaft og salt og kram kålen, så den falder lidt sammen.
Hummus
  • Dræn kikærterne og gem lagen.
  • Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, salt og paprika og kør ca. 1 min. ved hurtigste hastighed.
  • Spæd til med ½-1 dl lagen fra kikærterne, til du har den ønskede konsistens. Smag til.
Servering
  • Anret hummusen på 4 tallerkener og fordel kålblandingen og de lune rødbeder herpå. Fordel salatost, ca. 2 spsk olie fra salatosten og granatæblekernerne på grøntsagerne. Drys med citronskal og peber og server.

Kog selv dine kikærter og prøv dig frem med en mere grov konsistens, hvis du ønsker bid i hummussen. Lav en stor portion hummus, nu du alligevel er i gang. Så har du altid en god base til både sandwich og tapas.

Energiindhold for hele retten:

8721 kJ / 2084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 13,1 % 3,1 g
Kulhydrat: 34,6 % 8,3 g
Fedt: 52,3 % 5,8 g
Relateret video
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet?

Ingredienser

1 kg Rødbeder
150 g Fintsnittet rødkål
100 g Ribbede grønkålsblade i mindre stykker
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Hummus
1 dåse Kikærter i lage
2 Fed hvidløg
4 spsk Tahin
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt
¼ tsk Stærk paprika
150 g Salatost i tern i olie
100 g Granatæblekerner
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber