Skipperlabskovs
&format=webp)
En rigtig herreret! Skipperlabskovs er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til. "Labskaus" er et gammelt ord for stuvning og beskriver karakteren af retten. Så nej, skipperlabskovs er ikke opkaldt efter en skipper ved navn Labskovs, men retten har været praktisk på havet, da det salte kød, kunne holde sig længe. Her er opskriften på den klassiske skipperlabskovs med oksekød, kartofler og laurbær.
Ingredienser
Skipperlabskovs
25 g
Smør
|
|
---|---|
1 kg
Oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
|
|
5
Løg i både (ca. 350 g)
|
|
3
Laurbærblade
|
|
1 spsk
Hvide peberkorn
|
|
1½ kg
Melede kartofler i tern
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Koldt smør i tern
|
Pynt
2 dl
Fintklippet purløg
|
---|
Tilbehør
240 g
Rugbrød
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
200 g
Syltede rødbeder
|
Sådan gør du
Skipperlabskovs
Ved serveringen
Du kan også bruge okse- eller kalvebov til skipperlabskovsen. Måske vil dine kartofler ikke koge ud, og kan derfor ikke jævne skipperlabskovsen. Hvis det er tilfældet, kan du tage ca. halvdelen af de møre kartofler op, mose og komme dem tilbage i retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19379 kJ / 4632 kcal
Næringsindhold pr. 100g
562 kJ / 134 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 21,4 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 36,3 % | 12 g |
Fedt: | 42,3 % | 6,4 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
