Skipperlabskovs

60+ min Hovedret

En rigtig herreret! Skipperlabskovs er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til. "Labskaus" er et gammelt ord for stuvning og beskriver karakteren af retten. Så nej, skipperlabskovs er ikke opkaldt efter en skipper ved navn Labskovs, men retten har været praktisk på havet, da det salte kød, kunne holde sig længe. Her er opskriften på den klassiske skipperlabskovs med oksekød, kartofler og laurbær.

Skipperlabskovs
Mere inspiration

Prøv en hurtig skipperlabskovs med hakket oksekød og flere grøntsager.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19321 kJ / 4618 kcal

Næringsindhold pr. 100g

560 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,1 % 7,3 g
Kulhydrat: 35 % 11,5 g
Fedt: 42,9 % 6,5 g
Tips

Du kan også bruge okse- eller kalvebov til skipperlabskovsen. Måske vil dine kartofler ikke koge ud, og kan derfor ikke jævne skipperlabskovsen. Hvis det er tilfældet, kan du tage ca. halvdelen af de møre kartofler op, mose og komme dem tilbage i retten.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser