En rigtig herreret! Skipperlabskovs er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til. "Labskaus" er et gammelt ord for stuvning og beskriver karakteren af retten. Så nej, skipperlabskovs er ikke opkaldt efter en skipper ved navn Labskovs, men retten har været praktisk på havet, da det salte kød, kunne holde sig længe. Her er opskriften på den klassiske skipperlabskovs med oksekød, kartofler og laurbær.
Prøv en hurtig skipperlabskovs med hakket oksekød og flere grøntsager.
Du kan også bruge okse- eller kalvebov til skipperlabskovsen. Måske vil dine kartofler ikke koge ud, og kan derfor ikke jævne skipperlabskovsen. Hvis det er tilfældet, kan du tage ca. halvdelen af de møre kartofler op, mose og komme dem tilbage i retten.
19321 kJ / 4618 kcal
560 kJ / 134 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,1 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 35 % | 11,5 g |
Fedt: | 42,9 % | 6,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.