

Skipperlabskovs
60+ min
En rigtig herreret! Skipperlabskovs er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til.
Ingredienser
Antal portioner
- 25 g smør
- ¾ kg oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
- ¼ kg lammebov eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
- 5 zittauerløg i både
- 3 laurbærblade
- 1 spsk hvide peberkorn
- 1½ kg melede kartofler i tern
- 2½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 50 g koldt smør i tern
Pynt
- 2 dl fintklippet purløg
Tilbehør
- 240 g rugbrød
- 25 g smør
- 200 g rødbeder
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.
Ved serveringen
Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 20370 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 53,6 g
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 38 %
- Fedt: 42 %