Gullaschgryde
Gullaschgryde er inspireret af den klassiske ungarske gullasch eller gullash, som mange staver det. Vi har rundet gullashgryden af med pikantost. Det giver en skøn cremet gryderet fuld af smag. Server gullaschgryden med kogte kartofler eller med en god kartoffelmos. Gullaschgryde er nem at tilberede og passer sig selv i gryden. Det er en dejlig mild og rund ret som både børn og voksne kan lide.
Ingredienser
Gullaschgryde
25 g
Smør
|
|
---|---|
3
Hakkede løg (ca. 250 g)
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
3 dl
Kalvebouillon
|
|
2 spsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Tørret eller 1 spsk frisk timian
|
|
800 g
Magert kalvekød i tern
|
|
200 g
Pikant flødeost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1½ kg
Kogte kartofler
|
|
---|---|
Hakket persille
|
Sådan gør du
Gullaschgryde
Gryderet er en god anledning til at få brugt grøntsagerne fra køleskabsskuffen. Tilsæt fx gulerødder, svampe, porrer, peberfrugt - og spice gerne retten op med chili. Både kartoffelmos fx med persille, ris , perler eller pasta kan serveres til gryderetter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13040 kJ / 3117 kcal
Næringsindhold pr. 100g
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 27,8 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 38,5 % | 9,2 g |
Fedt: | 31,5 % | 3,5 g |
Alkohol: | 2,2 % |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.