Gullaschgryde

Gullaschgryde

60+ min
Fryseegnet
Gullaschgryde er inspireret af den klassiske ungarske gullasch eller gullash, som mange staver det. Vi har rundet gullashgryden af med pikantost. Det giver en skøn cremet gryderet fuld af smag. Server gullaschgryden med kogte kartofler eller med en god kartoffelmos. Gullaschgryde er nem at tilberede og passer sig selv i gryden. Det er en dejlig mild og rund ret som både børn og voksne kan lide.

Sådan gør du

Gullaschgryde
  • Smelt smørret ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt hvidvin og kog ved kraftig varme i ca. 2 min. eller til vinen er kogt væk.
  • Drys hvedemel i under omrøring. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring.
  • Tilsæt paprika og timian og bring blandingen i kog.
  • Vend kødet i og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 1½ time eller til kødet er mørt - rør af og til.
  • Rør ost i og tilsæt salt og peber. Smag til .
  • Server gullaschgryden med hakket persille og kartofler.
Mere inspiration

Du kan også prøve den klassiske gullasch.

Klassisk gullasch
60+ min
Klassisk gullasch
(88)
Velbekomme!
Tips

Gryderet er en god anledning til at få brugt grøntsagerne fra køleskabsskuffen. Tilsæt fx gulerødder, svampe, porrer, peberfrugt - og spice gerne retten op med chili. Både kartoffelmos fx med persille, ris , perler eller pasta kan serveres til gryderetter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12317 kJ / 2944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 30,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 40,8 % 9,2 g
Fedt: 26,3 % 2,7 g
Alkohol: 2,3 %
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Gullaschgryde
Smør
25 g
Hakkede zittauerløg (ca. 250 g)
3
Store hakkede fed hvidløg
2
Tør hvidvin
1 dl
Hvedemel
1½ spsk
Kalvebouillon
3 dl
Mild paprika
2 spsk
Tørret eller 1 spsk frisk timian
1 tsk
Magert kalvekød i tern
800 g
Buko® Pikant Light
200 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk, hakket kruspersille
Tilbehør
Kogte kartofler
1½ kg