Millionbøf

Millionbøf

35 min
Fryseegnet
Millionbøf - står højt på listen over livretter hos de fleste børn (og voksne). Og denne opskrift på millionbøf er både lækker og nem at lave. Der findes mange retter, der ligner hinanden - kødsauce, kødsovs, bolognese og andre saucer. Men millionbøf består blot af stegt kød og løg i brun sauce.....og sådan skal det være!
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/millionbof/

Sådan gør du

Millionbøf
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kødet og brun det i ca. 3 min.
  • Kom bouillon, laurbærblad, salt og peber i og kog ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Ryst en jævning af vand og mel og rør den i millionbøffen.
  • Tilsæt kulør og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Smag millionbøffen til.
Kartoffelmos
  • Skær imens kartoflerne i tykke skiver og bring dem i kog i en gryde med vand. Kog kartoflerne i ca. 15 min. eller til de er godt møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft.
  • Skub kartoflerne til den ene side i gryden og tilsæt smør og mælk. Varm, ved jævn varme, til smørret er smeltet og mælken er lun.
  • Tilsæt salt og rør kartofler og mælk sammen til mos - grov eller fin, som du bedst kan lide det. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.
Agurkesalat
  • Vend agurkeskiverne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Drys med sukker og tilsæt eddike og peber.
  • Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min. Smag til.
  • Server millionbøf og kartoffelmos med agurkesalat og pynt af persille.

Det smager også dejligt med kogte kartofler eller spaghetti til millionbøffen.

Har du god tid, bliver millionbøffen kun bedre af at koge et par timer - før jævning. Så skal du koge ved svag varme.

Energiindhold for hele retten:

8951 kJ / 2139 kcal

Næringsindhold pr. 100g

227 kJ / 54 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 23,2 % 3,1 g
Kulhydrat: 51,4 % 6,9 g
Fedt: 25,4 % 1,6 g

Ingredienser

Millionbøf
25 g Smør
4 Finthakkede løg (ca. 300 g)
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 dl Oksebouillon
1 Laurbærblad
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Vand
2 spsk Hvedemel
Kulør
Kartoffelmos
1 kg Skrællede melede kartofler
1 liter Vand
25 g Smør
2½ dl Mælk
1 tsk Groft salt
Agurkesalat
1 Agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
4 spsk Sukker
4 spsk Lagereddike
Friskkværnet peber
Pynt
Hakket bredbladet persille