Millionbøf

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

35 min

Millionbøf - står højt på listen over livretter hos de fleste børn (og voksne). Der er kødsauce, bolognese og andre saucer. Men millionbøf er bare stegt kød og løg i brun sauce.....og sådan skal det være!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Millionbøf

  • 25 g smør
  • 4 finthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 2 spsk hvedemel
  • kulør

Kartoffelmos

  • 1 kg skrællede melede kartofler
  • 1 liter vand
  • 25 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 1 tsk groft salt

Agurkesalat

  • 1 agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk lagereddike
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Millionbøf

  1. Lad smørret blive gyldent i en gryde.
  2. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min.
  3. Tilsæt kødet og brun det i ca. 3 min.
  4. Kom bouillon, laurbærblad, salt og peber i og kog ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til.
  5. Ryst en jævning af vand og mel og rør den i millionbøffen.
  6. Tilsæt kulør og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  7. Smag millionbøffen til.

Kartoffelmos

  1. Skær imens kartoflerne i tykke skiver og bring dem i kog i en gryde med vand. Kog kartoflerne i ca. 15 min. eller til de er godt møre.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft.
  3. Skub kartoflerne til den ene side i gryden og tilsæt smør og mælk. Varm, ved jævn varme, til smørret er smeltet og mælken er lun.
  4. Tilsæt salt og rør kartofler og mælk sammen til mos - grov eller fin, som du bedst kan lide det.
  5. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Agurkesalat

  1. Vend agurkeskiverne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  2. Drys med sukker og tilsæt eddike og peber.
  3. Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min. Smag til.

Server millionbøf og kartoffelmos med agurkesalat og pynt af persille.

Tips

Det smager også dejligt med kogte kartofler eller spaghetti til millionbøffen.
Har du god tid, bliver millionbøffen kun bedre af at koge et par timer - før jævning. Så skal du koge ved svag varme.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag