Chiligryde med rissalat

Chiligryde med rissalat

45 min
Fryseegnet
Hvis du er til det lidt hotte - så prøv chiligryde med rissalat - og smag til efter din styrke.

Sådan gør du

Rissalat
  • Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Lad dem køle af.
Chiligryde
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min. Kom kødet i og brun det med, til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt bønner med chilisauce, vand og de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Dressing
  • Vend forsigtigt cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Smag dressingen til.
Rissalat, fortsat
  • Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret salaten i en skål. Server rissalat og iskold dressingen til til den varme chiligryde.
Mere inspiration

Lækker bønnegryde - med mexicanske undertoner.

Velbekomme!
Tip

Du kan supplere med tortillachips som tilbehør eller du kan servere chiligryden i tacoskaller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10742 kJ / 2567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 25,4 % 6,3 g
Kulhydrat: 46,2 % 11,5 g
Fedt: 28,4 % 3,3 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Rissalat
Grøntsagsbouillon
4½ dl
Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
240 g
Chiligryde
Smør
20 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
2
Små hakkede fed hvidløg
2
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
500 g
Bønner i chilisauce (ca. 425 g)
1 dåse
Vand
1 dl
Finthakket grøn chilipeber
2 tsk
Sød chilisauce
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Dressing
2½ dl
Stort knust fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rissalat, fortsat
Grøn peberfrugt i strimler (ca. 125 g)
1
Røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
2
Hakket frisk kruspersille
1½ dl