Chiligryde med rissalat

45 min
Fryseegnet
Chiligryde med rissalat

Hvis du er til det lidt hotte - så prøv chiligryde med rissalat - og smag til efter din styrke.

Ingredienser

Rissalat

4½ dl Grøntsagsbouillon
3 dl Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)

Chiligryde

20 g Smør
2 Grofthakkede løg (ca. 100 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 425 g)
1 dl Vand
2 tsk Finthakket grøn chilipeber
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt

Dressing

2½ dl Creme fraiche
1 Stort knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rissalat, fortsat

1 Grøn peberfrugt i strimler (ca. 125 g)
2 Røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
1½ dl Hakket persille

Sådan gør du

Rissalat

  • Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Lad dem køle af.

Chiligryde

  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min. Kom kødet i og brun det med, til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt bønner med chilisauce, vand og de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Dressing

  • Vend forsigtigt cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Smag dressingen til.

Rissalat, fortsat

  • Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret salaten i en skål. Server rissalat og iskold dressingen til til den varme chiligryde.

Du kan supplere med tortillachips som tilbehør eller du kan servere chiligryden i tacoskaller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10722 kJ / 2563 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 25,4 % 6,3 g
Kulhydrat: 46,2 % 11,5 g
Fedt: 28,4 % 3,2 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/chiligryde-med-rissalat/