Chiligryde med rissalat
60+ min

Chiligryde med rissalat

Hvis du er til det lidt hotte - så prøv chiligryde med rissalat - og smag til efter din styrke.
Fryseegnet
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chiligryde med rissalat

Hvis du er til det lidt hotte - så prøv chiligryde med rissalat - og smag til efter din styrke.

Antal portioner

Rissalat

  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)

Chiligryde

  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 grøn chilipeber
  • 1 dåse bønner i chilisauce (ca. 430 g)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt

Dressing

Rissalat, fortsat

  • 1 grøn peberfrugt i strimler (ca. 100 g)
  • 1 rød peberfrugt i tern (ca. 100 g)
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Rissalat

Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Lad dem køle af.

Chiligryde

Svits løg og hvidløg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skiftet farve. Flæk chilipeberen på langs, og fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (2 tsk i alt) og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Dressing

Vend forsigtigt cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Smag dressingen til.

Rissalat, fortsat

Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret det i en salatskål. Server dressingen til.

Tips

Server evt. tacoskaller eller nachos til chiligryden.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print