Paprikagryde

Paprikagryde

1 time
Arbejdstid: 1 time
Klassisk opskrift på paprikagryde. I denne ret har du både den tørrede, stærke paprika og den friske, søde peberfrugt - den plante som paprikaen stammer fra. Denne dejlige hjemmelavede paprikagryde består desuden af skinketern, champignon, røget bacon og piskefløde. Her foreslår vi paprikagryde med bulgur eller ris, men du kan servere det tilbehør, du har lyst til - den gode sauce kan klare det hele.
https://www.arla.dk/opskrifter/paprikagryde/

Sådan gør du

Paprikagryde
  • Kom bacon i en tykbundet gryde og lad gryden varme langsomt op, så baconfedtet smelter. Tilsæt kød og lad det stege sammen med bacon.
  • Tilsæt tomater med væde, vand og krydderier og lad retten koge ved svag varme ca. 45 min.
  • Steg champignoner og peberfrugt i en tør pande, i mindre portioner, så grøntsagerne får en god stegeskorpe. Steg derefter løg og hvidløg i smør.
  • Vend alle grøntsagerne i retten og lad dem koge med et par minutter. Tilsæt fløde og smag til.
Ved serveringen
  • Pynt paprikagryden med hakket persille og server kogt grov bulgur eller ris til.

Brug stilkene fra persillen i din paprikagryde - det giver en god smag. Bind en snor omkring stilkene og tag dem op inden servering.

Brug en stærk eller røget paprika, hvis du kunne tænke dig en stærkere paprikagryde.

Du kan også bruge svinemørbrad i tern i paprikagryden.

Energiindhold for hele retten:

11646 kJ / 2783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

394 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 41,8 % 9,7 g
Fedt: 35,4 % 3,8 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Paprikagryde
125 g Bacon i tern
400 g Skinkekød i tern
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dl Vand
3 tsk Mild paprika
1 tsk Groft salt
250 g Champignoner i skiver
2 Røde peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
10 g Smør
4 Finthakkede løg (ca. 300 g)
3 Finthakkede fed hvidløg
1 dl Piskefløde
Tilbehør
320 g Grov bulgur eller ris
Pynt
1 dl Hakket bredbladet persille