Paprikagryde
)
Klassisk opskrift på paprikagryde. I denne ret har du både den tørrede, stærke paprika og den friske, søde peberfrugt - den plante som paprikaen stammer fra. Denne dejlige hjemmelavede paprikagryde består desuden af skinketern, champignon, røget bacon og piskefløde. Her foreslår vi paprikagryde med bulgur eller ris, men du kan servere det tilbehør, du har lyst til - den gode sauce kan klare det hele.
Ingredienser
Paprikagryde
125 g
Bacon i tern
|
|
---|---|
400 g
Skinkekød i tern
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Vand
|
|
3 tsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Champignoner i skiver
|
|
2
Røde peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
|
|
10 g
Smør
|
|
4
Finthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Tilbehør
320 g
Grov bulgur eller ris
|
---|
Pynt
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Paprikagryde
Ved serveringen
Brug stilkene fra persillen i din paprikagryde - det giver en god smag. Bind en snor omkring stilkene og tag dem op inden servering.
Brug en stærk eller røget paprika, hvis du kunne tænke dig en stærkere paprikagryde.
Du kan også bruge svinemørbrad i tern i paprikagryden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11646 kJ / 2783 kcal
Næringsindhold pr. 100g
394 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,8 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 41,8 % | 9,7 g |
Fedt: | 35,4 % | 3,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
