Hot bønnegryde med pico de gallo

Hot bønnegryde med pico de gallo

30 min
Uhm! Dejlig krydret mexicansk inspireret bønnegryde med en frisk tomatsalat, kaldet pico de gallo (en klassiker i det mexicanske gadekøkken), iskold fraiche og sprøde tortillachips. Der er masser af smage vi genkender fra det mexicanske køkken - chili, majs, koriander og ikke mindst bønner. Det er skønt med en hot bønnegryde, som ikke er mere hot, end at børnene også kan være med.

Sådan gør du

Pico de gallo
  • Bland alle ingredienserne sammen, bortset fra koriander.
  • Stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min.
  • Vend korianderbladene i lige inden serveringen og smag til.
Hot bønnegryde
  • Kom bønnerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Kom hakkede tomater, bønner, majskerner, peberfrugter, fond eller pulver og krydderier (gem evt. lidt chiliflager til pynt) i en tykbundet gryde.
  • Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - rør jævnligt. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom bønnegryden i en skål og server den med iskold fraiche, tortillachips og pico de gallo.
Mere inspiration

Lyst til mere flirten med mexicansk inspiration?

Velbekomme!
Tip

Det er forskelligt, hvor spicy/hot man foretrækker sin bønnegryde. Du kan selvfølgelig skrue op for chilien både i pico de galloen og i bønnegryden. Er der stadig trang til mere - så drys chiliflager på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8480 kJ / 2027 kcal

Næringsindhold pr. 100g

318 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 18,8 % 3,5 g
Kulhydrat: 59,1 % 11,1 g
Fedt: 22,1 % 1,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pico de gallo
Cherrytomater i kvarte
400 g
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Finthakket grøn chilipeber
1 spsk
Friskpresset limesaft
1½ spsk
Groft salt
¾ tsk
Frisk koriander
3 dl
Hot bønnegryde
Bønner, fx sorte bønner og kidneybønner (ca. 800 g)
2 dåser
Hakkede tomater med hvidløg (ca. 400 g)
1 dåse
Frosne majskerner
300 g
Grønne peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
3
Koncentreret grøntsagsfond eller bouillonpulver
1 spsk
Tørrede chiliflager
1 tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
2 dl
Tortillachips med salt
100 g