Hot bønnegryde med pico de gallo

Hot bønnegryde med pico de gallo

30 min
Uhm! Dejlig krydret mexicansk inspireret bønnegryde med en frisk tomatsalat, kaldet pico de gallo (en klassiker i det mexicanske gadekøkken), iskold fraiche og sprøde tortillachips. Der er masser af smage vi genkender fra det mexicanske køkken - chili, majs, koriander og ikke mindst bønner. Det er skønt med en hot bønnegryde, som ikke er mere hot, end at børnene også kan være med.

Sådan gør du

Pico de gallo
  • Bland alle ingredienserne sammen, bortset fra koriander.
  • Stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min.
  • Vend korianderbladene i lige inden serveringen og smag til.
Hot bønnegryde
  • Kom bønnerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Kom hakkede tomater, bønner, majskerner, peberfrugter, fond eller pulver og krydderier (gem evt. lidt chiliflager til pynt) i en tykbundet gryde.
  • Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - rør jævnligt. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom bønnegryden i en skål og server den med iskold fraiche, tortillachips og pico de gallo.

Det er forskelligt, hvor spicy/hot man foretrækker sin bønnegryde. Du kan selvfølgelig skrue op for chilien både i pico de galloen og i bønnegryden. Er der stadig trang til mere - så drys chiliflager på.

Energiindhold for hele retten:

7965 kJ / 1904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 20,6 % 3,6 g
Kulhydrat: 59,4 % 10,4 g
Fedt: 20 % 1,6 g
Mere inspiration

Lyst til mere flirten med mexicansk inspiration?

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pico de gallo
400 g Cherrytomater i kvarte
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 spsk Finthakket grøn chilipeber
1½ spsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
3 dl Frisk koriander
Hot bønnegryde
2 dåser Bønner, fx sorte bønner og kidneybønner (ca. 800 g)
1 dåse Hakkede tomater med hvidløg
300 g Frosne majskerner
3 Grønne peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond eller bouillonpulver
1 tsk Tørrede chiliflager
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
Tilbehør
2 dl Fraiche
100 g Tortillachips med salt