Hot bønnegryde med pico de gallo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Uhm! Dejlig krydret mexicansk inspireret mad med en frisk tomatsalat (en klassiker i det mexicanske gadekøkken), krydret sauce, iskold fraiche og sprøde tortillachips.

Ingredienser

Antal portioner

Pico de gallo

  • 400 g cherrytomater i kvarte
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 spsk finthakket grøn chilipeber
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 dl friske korianderblade

Pynt

  • tørrede chiliflager

Sådan gør du

Sådan gør du

Pico de gallo

Bland alle ingredienserne sammen, bortset fra koriander. Stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Vend korianderbladene i lige inden serveringen og smag til.

Kom bønnerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af. Kom sauce, bønner, majskerner, peberfrugt og krydderier i en tykbundet gryde og bring det i kog. Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - rør jævnligt. Smag til.

Kom bønnegryden i en skål og server den med iskold fraiche, tortillachips og pico de gallo.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: