Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(322 vurderinger)

60+ min

Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden på bordet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Enebærgryde

Bagt kartoffelmos

Tilbehør

  • 900 g dampet broccoli

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Enebærgryde

  1. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt kødet tilbage i gryden.
  2. Knus enebær og rosmarin – fx i en morter. Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber.
  3. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
  4. Tilsæt kulør og smag til. Enebærgryden kan evt. jævnes.

Bagt kartoffelmos

  1. Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min., til de er godt møre.
  2. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem med smør og fløde.
  3. Del æggene og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber. Smag til.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Fordel mosen i 6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen.

Server straks den bagte kartoffelmos sammen med enebærgryde og dampet broccoli.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform – bagetiden er ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan forberede enebærgryde og kartoffelmos nogle timer i forvejen, så det blot mangler opvarmning og bagning.
Hasselnøddekernerne kan udelades.
Du kan erstatte blandingen af piskefløde og cremefraiche i enebærgryden med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%. Du kan også bruge flødefraiche i kartoffelmosen.

Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23280 kJ / 5543 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, carignan Rhône, Frankrig

Fyldig, blød rødvin med krydrede noter gerne fra Sydrhone fx en Vacqueras Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød

Andre gode forslag