Enebærgryde med bagt kartoffelmos - Opskrifter - Arla

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(229 vurderinger)

60+ min

Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden på bordet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad.

Ingredienser

Antal portioner

Bagt kartoffelmos

Tilbehør

  • 900 g dampet broccoli

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin – fx i en morter. Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tilsæt kulør og smag til. Enebærgryden kan evt. jævnes.

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos: Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min., til de er godt møre. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem med smør og fløde. Del æggene og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber. Smag til. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Fordel mosen i 6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen. Server straks sammen med enebærgryde og dampet broccoli.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips


Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform – bagetiden er ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan forberede enebærgryde og kartoffelmos nogle timer i forvejen, så det blot mangler opvarmning og bagning.
Hasselnøddekernerne kan udelades.
Du kan erstatte blandingen af piskefløde og cremefraiche i enebærgryden med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%. Du kan også bruge flødefraiche i kartoffelmosen.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, carignan Rhône, Frankrig

Fyldig, blød rødvin med krydrede noter gerne fra Sydrhone fx en Vacqueras Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød