Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

60+ min Hovedret
Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden på bordet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad. Sammenkogte retter, bl.a. denne enebærgryde, var populær gæstemad i 80'erne - og kartoffelmos optrådte i nye spændende variationer - blandt andet i denne: Bagt kartoffelmos.
Mere inspiration

Helt enkelt opskrift på kartoffelmos.

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(191)
Velbekomme!
Tips

Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform – bagetiden er ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn. Du kan forberede enebærgryde og kartoffelmos nogle timer i forvejen, så det blot mangler opvarmning og bagning. Hasselnøddekernerne kan udelades.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5445 kJ / 5445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 24,9 % 7 g
Kulhydrat: 18 % 5,1 g
Fedt: 57,1 % 7,4 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser