Blomkålscurry
45 min
•
)
Dejlig krydret indisk inspireret blomkålscurry, der smager og varmer. Blomkålscurry indeholder blomkål, kokosmælk, kartofler, kikærter og tomater - og er toppet med iskold cremefraiche. Blomkålscurryens dejlige krydrede smag kommer fra rød karrypasta og ingefær - og den smukke farve har sin forklaring i gurkemejen. Oftest serveres der ris til curry, men til denne blomkålscurry rækker det med lune naanbrød og en håndfuld koriander.
Ingredienser
Blomkålscurry
3 spsk
Rød karrypasta
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
400 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
1 dåse
Light kokosmælk (ca. 400 ml)
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Blomkål i små buketter
|
|
2 dåser
Skyllede, afdryppede kikærter i lage (ca. 480 g)
|
|
3
Tomater i tern (ca. 300 g) (ca. g)
|
Tilbehør
Frisk koriander
|
|
---|---|
Lune naanbrød
|
|
Creme fraiche (ca. 2 dl)
|
Sådan gør du
Blomkålscurry
I stedet for 1 tsk stødt gurkemeje kan du bruge 2 tsk fintrevet frisk gurkemeje. Vær opmærksom på at frisk gurkemeje smitter meget af, så brug evt. engangshandsker når du skræller og river.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7176 kJ / 1715 kcal
Næringsindhold pr. 100g
324 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 14,4 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 68,6 % | 13,1 g |
Fedt: | 17 % | 1,5 g |
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.
Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.
