Blomkålscurry

Blomkålscurry

45 min
Dejlig krydret indisk inspireret blomkålscurry, der smager og varmer. Blomkålscurry indeholder blomkål, kokosmælk, kartofler, kikærter og tomater - og er toppet med iskold cremefraiche. Blomkålscurryens dejlige krydrede smag kommer fra rød karrypasta og ingefær - og den smukke farve har sin forklaring i gurkemejen. Oftest serveres der ris til curry, men til denne blomkålscurry rækker det med lune naanbrød og en håndfuld koriander.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalscurry/

Sådan gør du

Blomkålscurry
  • Lad karrypastaen blive varm i en gryde og svits løg og hvidløg ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kartofler, kokosmælk, ingefær, gurkemeje og salt.
  • Bring i kog og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kartoflerne er knap møre - rør af og til.
  • Tilsæt blomkål og kikærter og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Vend tomater i, varm blomkålscurryen igennem og smag til.
  • Server blomkålscurryen med korianderblade, naanbrød og iskold cremefraiche.

I stedet for 1 tsk stødt gurkemeje kan du bruge 2 tsk fintrevet frisk gurkemeje. Vær opmærksom på at frisk gurkemeje smitter meget af, så brug evt. engangshandsker når du skræller og river.

Energiindhold for hele retten:

7176 kJ / 1715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

324 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 14,4 % 2,7 g
Kulhydrat: 68,6 % 13,1 g
Fedt: 17 % 1,5 g
Mere inspiration

Her er opskriften på hjemmelavede naanbrød, hvis du har lyst til selv at bage.

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(93)
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Blomkålscurry
3 spsk Rød karrypasta
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
400 g Kartofler i mindre stykker
1 dåse Light kokosmælk (ca. 400 ml)
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Stødt gurkemeje
2 tsk Groft salt
400 g Blomkål i små buketter
2 dåser Skyllede, afdryppede kikærter i lage (ca. 480 g)
3 Tomater i tern (ca. 300 g) (ca. g)
Tilbehør
Frisk koriander
Lune naanbrød
Creme fraiche (ca. 2 dl)