Blomkålscurry

Blomkålscurry

45 min Hovedret

Dejlig krydret indisk inspireret blomkålscurry, der smager og varmer. Blomkålscurry indeholder blomkål, kokosmælk, kartofler, kikærter og tomater - og er toppet op med stegte ostestykker. Blomkålscurryens dejlige krydrede smag kommer fra rød karrypasta og ingefær - og den smukke farve har sin forklaring i gurkemejen. Oftest serveres der ris til curry, men til denne blomkålscurry rækker det med lune naanbrød og en håndfuld koriander.

Mere inspiration

Her er opskriften på hjemmelavede naanbrød, hvis du har lyst til selv at bage.

Velbekomme!
Tip

I stedet for 1 tsk stødt gurkemeje kan du bruge 2 tsk fintrevet frisk gurkemeje. Vær opmærksom på at frisk gurkemeje smitter meget af, så brug evt. engangshandsker når du skræller og river.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10641 kJ / 2543 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 19,1 % 5 g
Kulhydrat: 48,9 % 12,8 g
Fedt: 32 % 3,8 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser