Blomkålscurry

Blomkålscurry

45 min
Dejlig krydret indisk inspireret blomkålscurry, der smager og varmer. Blomkålscurry indeholder blomkål, kokosmælk, kartofler, kikærter og tomater - og er toppet med iskold cremefraiche. Blomkålscurryens dejlige krydrede smag kommer fra rød karrypasta og ingefær - og den smukke farve har sin forklaring i gurkemejen. Oftest serveres der ris til curry, men til denne blomkålscurry rækker det med lune naanbrød og en håndfuld koriander.

Sådan gør du

Blomkålscurry
  • Lad karrypastaen blive varm i en gryde og svits løg og hvidløg ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kartofler, kokosmælk, ingefær, gurkemeje og salt.
  • Bring i kog og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kartoflerne er knap møre - rør af og til.
  • Tilsæt blomkål og kikærter og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Vend tomater i, varm blomkålscurryen igennem og smag til.
  • Server blomkålscurryen med korianderblade, naanbrød og iskold cremefraiche.
Mere inspiration

Her er opskriften på hjemmelavede naanbrød, hvis du har lyst til selv at bage.

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(46)
Velbekomme!
Tip

I stedet for 1 tsk stødt gurkemeje kan du bruge 2 tsk fintrevet frisk gurkemeje. Vær opmærksom på at frisk gurkemeje smitter meget af, så brug evt. engangshandsker når du skræller og river.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7157 kJ / 1711 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 14,5 % 2,8 g
Kulhydrat: 68,1 % 13 g
Fedt: 17,4 % 1,5 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Blomkålscurry
Rød karrypasta
3 spsk
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Små finthakkede fed hvidløg
2
Kartofler i mindre stykker
400 g
Light kokosmælk (ca. 400 ml)
1 dåse
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Stødt gurkemeje
1 tsk
Groft salt
2 tsk
Blomkål i små buketter
400 g
Skyllede, afdryppede kikærter i saltlage (ca. 480 g)
2 dåser
Tomater i tern (ca. 300 g) (ca. g)
3
Tilbehør
Frisk koriander
Lune naanbrød