Maskeret blomkål
30 min
•
Maskeret blomkål er en lækker sommerlig ret, der typisk blev serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder. Maskeret blomkål serveres her med en kold cremefraiche sauce, med karse, syltet rød peberfrugt og krydderier. Maskeret blomkål er særdeles velegnet på et buffebord, men er også smuk at servere som en forret eller til en frokost på terrassen.
Ingredienser
Blomkål
1
Fast stort blomkål (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Grønne asparges i skrå stykker
|
Cremefraichesauce
2½ dl
Creme fraiche eller cremefraiche 38%
|
|
---|---|
2 spsk
Klippet karse
|
|
5 spsk
Hakket, syltede røde peberfrugter
|
|
½ tsk
Karry
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Sukker (kan udelades)
|
Blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
|
|
---|---|
200 g
Pillede, kogte rejer
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Tilbehør
150 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Blomkål
Cremefraichesauce
Sådan anretter du maskeret blomkål
Det maskerede blomkål kan også serveres lunt - læg da cremefraichesaucen på lige før serveringen, den kan godt finde på at løbe lidt....
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4825 kJ / 1153 kcal
Næringsindhold pr. 100g
186 kJ / 44 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 25 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 40,6 % | 4,4 g |
Fedt: | 34,4 % | 1,7 g |