Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

30 min
Maskeret blomkål er en lækker sommerlig ret, der typisk blev serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder. Maskeret blomkål serveres her med en kold cremefraiche sauce, med karse, syltet rød peberfrugt og krydderier. Maskeret blomkål er særdeles velegnet på et buffebord, men er også smuk at servere som en forret eller til en frokost på terrassen.

Sådan gør du

Blomkål
  • Rens og skyl blomkålshovedet godt.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt.
  • Tilsæt de grønne asparges og lad dem koge med de sidste 2 min.
  • Lad blomkålshovedet og aspargesene køle af i en sigte.
Cremefraichesauce
  • Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier.
  • Smag til.
Sådan anretter du maskeret blomkål
  • Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad.
  • Hæld lidt sauce over blomkålen og server resten til.
  • Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet, pynt med dild og server flutes til.
Mere inspiration

Det smager så skønt med hjemmebagt flutes til det maskerede blomkål.

Flutes
60+ min
Flutes
(78)
Velbekomme!
Tip

Det maskerede blomkål kan også serveres lunt - læg da cremefraichesaucen på lige før serveringen, den kan godt finde på at løbe lidt....

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4882 kJ / 1167 kcal

Næringsindhold pr. 100g

188 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24,6 % 2,7 g
Kulhydrat: 41,3 % 4,6 g
Fedt: 34,1 % 1,7 g

Ingredienser

Blomkål
Fast stort blomkål (ca. 500 g)
1
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Grønne asparges i skrå stykker
250 g
Cremefraichesauce
2½ dl
Klippet frisk karse
2 spsk
Hakket, syltede røde peberfrugter
5 spsk
Ostindisk karry
½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Sukker (kan udelades)
1 tsk
Blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
Pillede, kogte rejer
200 g
Pynt
Friske dildkviste
Tilbehør
Flutes
150 g