Grøntsagsfad i ovn

50 min
Grøntsagsfad i ovn

Grøntsagsfad i ovn er et farverigt tilbehør, fuld af smag. Det gode ved grøntsagsfad i ovn er, at du kan bruge alle slags grøntsager. Så det er en rigtig tøm-køleskabet-ret. Server grøntsagsfad i ovn sammen med kød, kartofler eller brød. Eller server grøntsagsfad i ovn sammen med friskkogt pasta som en vegetarret.

Ingredienser

Grøntsagsfad

700 g Blandede grøntsager i grove stykker, fx broccoli, gulerødder, grønne bønner, rød peberfrugt, blomkål, porrer eller squash
2 liter Kogende vand
2 spsk Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Let mornaysauce

Sådan gør du

Grøntsagsfad

  • Kom alle grøntsagerne i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 3 min., hæld vandet fra og kom grøntsagerne i et ovnfast fad (ca. 16 x 24 cm).
  • Drys med timian, salt og peber og hæld mornaysaucen over.
  • Bag grøntsagsfadet øverst i ovnen i ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Tag grøntsagsfadet ud og lad det trække ca. 5 min. på køkkenbordet - så er grøntsagerne ikke så gloende varme og saucen bliver lidt tykkere.

Grøntsagsfadet giver både grøntsager og sauce. Server det fx sammen med kød og kartofler eller brød. Eller med nykogt spaghetti som en vegetarisk ret.

Grøntsagsfadet er en rigtig tøm-grøntsagsskuffen-ret. Stort set alle grøntsager egner sig i fadet, så du kan bruge lige det du har. Hvis du bruger kartofler, er du nødt til at forkoge dem 10-15 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2815 kJ / 673 kcal

Næringsindhold pr. 100g

88 kJ / 21 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 35,5 % 1,8 g
Kulhydrat: 32,7 % 1,7 g
Fedt: 31,8 % 0,8 g
Relateret video Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfad-i-ovn/