Grøntsagsfad i ovn
&format=webp)
Grøntsagsfad i ovn er et farverigt tilbehør, fuld af smag. Det gode ved grøntsagsfad i ovn er, at du kan bruge alle slags grøntsager. Så det er en rigtig tøm-køleskabet-ret. Server grøntsagsfad i ovn sammen med kød, kartofler eller brød. Eller server grøntsagsfad i ovn sammen med friskkogt pasta som en vegetarret.
Ingredienser
Grøntsagsfad
700 g
Blandede grøntsager i grove stykker, fx broccoli, gulerødder, grønne bønner, rød peberfrugt, blomkål, porrer eller squash
|
|
---|---|
2 liter
Kogende vand
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Let mornaysauce
|
Sådan gør du
Grøntsagsfad
Grøntsagsfadet giver både grøntsager og sauce. Server det fx sammen med kød og kartofler eller brød. Eller med nykogt spaghetti som en vegetarisk ret.
Grøntsagsfadet er en rigtig tøm-grøntsagsskuffen-ret. Stort set alle grøntsager egner sig i fadet, så du kan bruge lige det du har. Hvis du bruger kartofler, er du nødt til at forkoge dem 10-15 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2815 kJ / 673 kcal
Næringsindhold pr. 100g
88 kJ / 21 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 35,5 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 1,7 g |
Fedt: | 31,8 % | 0,8 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
