Vil du selv lave den lette mornaysauce, har du opskriften her.
De flåede tomater, oliven, bouillonpulver, hvidløg og oregano er basen i lasagnesaucen, som giver den en rig smag. Men squashen kan du skifte ud med mange andre slags grøntsager. Det kan fx være broccoli, porrer, blomkål, revne rodfrugter, spidskål, champignoner osv. Du kan stort set bruge alle slags grøntsager, og trænger du til at få ryddet op i grøntsagsskuffen er lasagnen en glimrende Tøm-køleskabet-opskrift.
8134 kJ / 1944 kcal
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,3 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 47,8 % | 11,1 g |
Fedt: | 33,9 % | 3,6 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Smør
|
20 g |
---|---|
Stor grøn squash i små tern (ca. 450 g)
|
1 |
Små knuste fed hvidløg
|
2 |
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
1 dåse |
Hakkede sorte oliven uden sten (ca. dl)
|
1 dl |
Grøntsagsbouillon-pulver
|
1 spsk |
Tørret oregano
|
2 tsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Frisk lasagneplade (ca. 200 g)
|
1 |
4 dl | |
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
|
75 g |
Blandet grøn salat
|
200 g |
---|---|
Landbrød
|
240 g |