Grøntsagslasagne
Vegetarlasagne med masser af smag. Prøv denne nemme opskrift på vegetarisk lasagne, næste gang du vil lave aftensmad med mere grønt til familien. De fleste børn og voksne er vilde med lasagne og med grøntsagslasagnen savner du faktisk ikke kødet. Mornaysaucen er der, lasagnepladerne og osten på toppen er der, - og med så meget smag i grøntsagerne, kan denne lasagne godt gå hen og blive et nyt hit.
Ingredienser
Grøntsagslasagne
30 g
Smør
|
|
---|---|
1
Stort løg, hakket
|
|
3
Små knuste fed hvidløg
|
|
2
Grønne squash i små tern (ca. 650 g)
|
|
2 dåser
Hakkede tomater
|
|
1½ dl
Hakkede oliven uden sten (ca. dl)
|
|
1 spsk
Tomatpuré
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
ca. 300 g
Lasagneplader
|
|
4 dl
Let mornaysauce
|
Server evt. med
En blandet grøn salat og brød
|
---|
Sådan gør du
Grøntsagslasagne
De hakkede tomater, oliven, bouillonpulver, løg, hvidløg og oregano er basen i lasagnesaucen, som giver den en rig smag. Men squashen kan du skifte ud med mange andre slags grøntsager. Det kan fx være broccoli, porrer, blomkål, revne rodfrugter, spidskål, champignoner osv. Du kan stort set bruge alle slags grøntsager, og trænger du til at få ryddet op i grøntsagsskuffen er lasagnen en glimrende Tøm-køleskabet-opskrift.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11208 kJ / 2679 kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 18,2 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 11,8 g |
Fedt: | 36,2 % | 4,3 g |
Sådan knuser og hakker du hvidløg