Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne

1 time
Vegetarlasagne med masser af smag. Prøv denne nemme opskrift på vegetarisk lasagne, næste gang du vil lave aftensmad med mere grønt til familien. De fleste børn og voksne er vilde med lasagne og med grøntsagslasagnen savner du faktisk ikke kødet. Mornaysaucen er der, lasagnepladerne og osten på toppen er der, - og med så meget smag i grøntsagerne, kan denne lasagne godt gå hen og blive et nyt hit.

Sådan gør du

Grøntsagslasagne
  • Smelt smørret i en stor, bred gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt squash og svits i ca. 2 min.
  • Rør tomater, oliven, tomatpuré, bouillonpulver, oregano, salt og peber i. Lad grøntsagssaucen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tag halvdelen af osten fra til topping.
  • Læg grøntsagssauce, lasagneplader, ostesauce og revet ost lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 22 x 32 cm).
  • Drys resten af osten over og bag lasagnen midt i ovnen ca. 30 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server evt. med salat og brød til.

De hakkede tomater, oliven, bouillonpulver, løg, hvidløg og oregano er basen i lasagnesaucen, som giver den en rig smag. Men squashen kan du skifte ud med mange andre slags grøntsager. Det kan fx være broccoli, porrer, blomkål, revne rodfrugter, spidskål, champignoner osv. Du kan stort set bruge alle slags grøntsager, og trænger du til at få ryddet op i grøntsagsskuffen er lasagnen en glimrende Tøm-køleskabet-opskrift.

Energiindhold for hele retten:

11238 kJ / 2686 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 18,2 % 4,7 g
Kulhydrat: 45,7 % 11,8 g
Fedt: 36,1 % 4,3 g
Mere inspiration

Vil du selv lave den lette mornaysauce, har du opskriften her.

Let mornaysauce
15 min
Let mornaysauce
(70)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Grøntsagslasagne
30 g Smør
1 Stort løg, hakket
3 Små knuste fed hvidløg
2 Grønne squash i små tern (ca. 650 g)
2 dåser Hakkede tomater
1½ dl Hakkede sorte oliven uden sten (ca. dl)
1 spsk Tomatpuré
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
1 spsk Tørret oregano
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
ca. 300 g Lasagneplader
4 dl Let mornaysauce
Server evt. med
En blandet grøn salat og brød