Vil du selv lave den lette mornaysauce, har du opskriften her.
De hakkede tomater, oliven, bouillonpulver, løg, hvidløg og oregano er basen i lasagnesaucen, som giver den en rig smag. Men squashen kan du skifte ud med mange andre slags grøntsager. Det kan fx være broccoli, porrer, blomkål, revne rodfrugter, spidskål, champignoner osv. Du kan stort set bruge alle slags grøntsager, og trænger du til at få ryddet op i grøntsagsskuffen er lasagnen en glimrende Tøm-køleskabet-opskrift.
11238 kJ / 2686 kcal
438 kJ / 105 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 18,2 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 11,8 g |
Fedt: | 36,1 % | 4,3 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Smør
|
30 g |
---|---|
Stort løg, hakket
|
1 |
Små knuste fed hvidløg
|
3 |
Grønne squash i små tern (ca. 650 g)
|
2 |
Hakkede tomater
|
2 dåser |
Hakkede sorte oliven uden sten (ca. dl)
|
1½ dl |
Tomatpuré
|
1 spsk |
Grøntsagsbouillon-pulver
|
1 spsk |
Tørret oregano
|
1 spsk |
Groft salt
|
1½ tsk |
Friskkværnet peber
|
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
|
150 g |
---|---|
Lasagneplader
|
ca. 300 g |
4 dl |
En blandet grøn salat og brød
|
---|