Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne

45 min
Grøntsagslasagne med masser af smag. Prøv denne nemme opskrift på vegetarisk lasagne, næste gang du vil lave aftensmad med mere grønt til familien. De fleste børn og voksne er vilde med lasagne og med grøntsagslasagnen savner du faktisk ikke kødet. Mornaysaucen er der, lasagnepladerne og osten på toppen er der, - og med så meget smag i grøntsagerne, kan denne lasagne godt gå hen og blive et nyt hit.

Sådan gør du

Grøntsagslasagne
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits squash og hvidløg i ca. 2 min.
  • Rør de flåede tomater, oliven, bouillonpulver, oregano, salt og peber i.
  • Lad grøntsagssaucen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Del lasagnepladen i 2-3 stykker, så den passer til fadet.
  • Læg grøntsagssauce, lasagneplader og ostesauce lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Drys ost over og bag lasagnen midt i ovnen.
  • Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server lasagnen med salat og brød.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Vil du selv lave den lette mornaysauce, har du opskriften her.

Let mornaysauce
15 min
Let mornaysauce
(69)
Velbekomme!
Klimatip

De flåede tomater, oliven, bouillonpulver, hvidløg og oregano er basen i lasagnesaucen, som giver den en rig smag. Men squashen kan du skifte ud med mange andre slags grøntsager. Det kan fx være broccoli, porrer, blomkål, revne rodfrugter, spidskål, champignoner osv. Du kan stort set bruge alle slags grøntsager, og trænger du til at få ryddet op i grøntsagsskuffen er lasagnen en glimrende Tøm-køleskabet-opskrift.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8134 kJ / 1944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,3 % 4,2 g
Kulhydrat: 47,8 % 11,1 g
Fedt: 33,9 % 3,6 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Grøntsagslasagne
Smør
20 g
Stor grøn squash i små tern (ca. 450 g)
1
Små knuste fed hvidløg
2
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Hakkede sorte oliven uden sten (ca. dl)
1 dl
Grøntsagsbouillon-pulver
1 spsk
Tørret oregano
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Frisk lasagneplade (ca. 200 g)
1
4 dl
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
75 g
Tilbehør
Blandet grøn salat
200 g
Landbrød
240 g