Let mornaysauce

15 min
Let mornaysauce

Let mornaysauce kan du nemt lave selv. Alt hvad du skal bruge er mel, mælk, revet ost og lidt salt. Let mornaysauce er velegnet til lasagne, men også til et kartoffelfad bagt i ovnen. Du kan også bruge let mornaysauce som tilbehør til et stykke fisk eller kød eller til grøntsager. Du kan skrue op og ned for smagen i ostesaucen afhænggig af styrken på den revne ost du bruger. Hvis du har et stykke ost, der trænger til at blive spist, kan du bruge det i din let mornaysauce og undgå madspild.

Ingredienser

Let mornaysauce

2½ spsk Hvedemel
½ liter Mælk
100 g Revet gul ost, fx revet cheddar- og maasdammerost
¾ tsk Groft salt

Sådan gør du

Let mornaysauce

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i.
  • Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring.
  • Smag ostesaucen til.

Undgå madspild og brug et rest gul ost, som trænger til at blive spist.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2745 kJ / 656 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 27,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 26,1 % 6,7 g
Fedt: 46,4 % 5,5 g
Relateret video Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

https://www.arla.dk/opskrifter/let-mornaysauce/