Let mornaysauce

Let mornaysauce

15 min
Let mornaysauce kan du nemt lave selv. Alt hvad du skal bruge er mel, mælk, revet ost og lidt salt. Let mornaysauce er velegnet til lasagne, men også til et kartoffelfad bagt i ovnen. Du kan også bruge let mornaysauce som tilbehør til et stykke fisk eller kød eller til grøntsager. Du kan skrue op og ned for smagen i ostesaucen afhænggig af styrken på den revne ost du bruger. Hvis du har et stykke ost, der trænger til at blive spist, kan du bruge det i din let mornaysauce og undgå madspild.

Sådan gør du

Let mornaysauce
  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i.
  • Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring.
  • Smag ostesaucen til.
Mere inspiration

Tilbered din egen lette mornaysauce og brug den fx i en Champignonlasagne.

Champignonlasagne
60+ min
Champignonlasagne
(30)
Velbekomme!
Klimatip

Undgå madspild og brug et rest gul ost, som trænger til at blive spist.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2985 kJ / 713 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 25,3 % 7,1 g
Kulhydrat: 24,6 % 6,9 g
Fedt: 50,1 % 6,5 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Let mornaysauce
Hvedemel
2½ spsk
Letmælk
½ liter
Revet gul ost, fx Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Groft salt
¾ tsk