Let mornaysauce

15 min Tilbehør

Let mornaysauce kan du nemt lave selv. Alt hvad du skal bruge er mel, mælk, revet ost og lidt salt. Let mornaysauce er velegnet til lasagne, men også til et kartoffelfad bagt i ovnen. Du kan også bruge let mornaysauce som tilbehør til et stykke fisk eller kød eller til grøntsager. Du kan skrue op og ned for smagen i ostesaucen afhænggig af styrken på den revne ost du bruger. Hvis du har et stykke ost, der trænger til at blive spist, kan du bruge det i din let mornaysauce og undgå madspild.

Let mornaysauce
Mere inspiration

Tilbered din egen lette mornaysauce og brug den fx i en Champignonlasagne.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2985 kJ / 713 kcal

Energifordeling:
Fiber: 0,8 g
Protein: 25,4 %
Kulhydrat: 24,5 %
Fedt: 50,1 %
Klimatip

Undgå madspild og brug et rest gul ost, som trænger til at blive spist.

Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser