Lakselasagne

1 time
Lakselasagne

Lakselasagne med spinat er skøn aftensmad, der smager virkeligt godt. Det er en cremet lasagne med den klassiske kombination af spinat, laks og frisk citron. Lasagnen er super nem og en perfekt hverdagsret. Spinat, mornaysauce og krydderier blandes i en skål, og lakselasagnen er klar til at blive lagt sammen. Mornaysaucen i lakselasagnen giver den helt rette cremede lasagne. Men du kan sagtens skifte saucen ud med madlavningsfløde eller piskefløde. Lakselasagne med spinat er en klassiker og en favorit hos hele familien.

Ingredienser

600 g Optøet frossen helbladet spinat
5 dl Mornaysauce
1 dl Vand
½ Citron - skal og saft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Laksefilet uden skind
12 Lasagneplader
50 g Revet mozzarellaost
Flagesalt

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland spinat, mornaysauce, vand, citronskal og -saft, salt og peber i en skål.
  • Del laksen i 12 lige store skiver.
  • Læg ⅓ af laksen i bunden af et fad (ca. 20x30 cm), efterfulgt af 4 lasagneplader og ⅓ af spinatblandingen. Fortsæt på samme måde 2 gange.
  • Bag lasagnen midt i ovnen - drys mozzarella på lasagnen efter halvdelen af bagetiden. Bag lasagnen færdig - osten skal være gylden.
  • Lad lasagnen hvile tildækket i 10 minutter, drys med lidt flagesalt og server.

Du kan sagtens udskifte mornaysauce med 5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde. Bruger du piskefløde kan den evt. fortyndes med vand, så du kun bruger 1-2 dl piskefløde og supplerer med vand op til de 5 dl. Det er en god måde at anvende rester.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10669 kJ / 2550 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,8 % 8,3 g
Kulhydrat: 32,3 % 10,4 g
Fedt: 41,9 % 6,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lakselasagne/