Lakselasagne
Lakselasagne med spinat er skøn aftensmad, der smager virkeligt godt. Det er en cremet lasagne med den klassiske kombination af spinat, laks og frisk citron. Lasagnen er super nem og en perfekt hverdagsret. Spinat, mornaysauce og krydderier blandes i en skål, og lakselasagnen er klar til at blive lagt sammen. Mornaysaucen i lakselasagnen giver den helt rette cremede lasagne. Men du kan sagtens skifte saucen ud med madlavningsfløde eller piskefløde. Lakselasagne med spinat er en klassiker og en favorit hos hele familien.
Ingredienser
600 g
Optøet frossen helbladet spinat
|
|
---|---|
5 dl
Mornaysauce
|
|
1 dl
Vand
|
|
½
Citron - skal og saft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
400 g
Laksefilet uden skind
|
|
---|---|
12
Lasagneplader
|
|
50 g
Revet mozzarellaost
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan sagtens udskifte mornaysauce med 5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde. Bruger du piskefløde kan den evt. fortyndes med vand, så du kun bruger 1-2 dl piskefløde og supplerer med vand op til de 5 dl. Det er en god måde at anvende rester.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10669 kJ / 2550 kcal
Næringsindhold pr. 100g
548 kJ / 131 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 25,8 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 32,3 % | 10,4 g |
Fedt: | 41,9 % | 6,2 g |