Lasagne
1 time 5 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Klassisk hjemmelavet lasagne i ovn med oksekød, gulerødder og mornaysauce. Det er nemt at lave lasagne og den er hurtigt at lægge sammen. Når lasagnen står i ovnen, har du hænderne fri til andet. Hjemmelavet lasagne er en favorit hos de fleste, og du kan smage den til, som du synes, den skal være. Lasagne smager godt med en frisk salat til, og den kan du gøre klar, når lasagnen er i ovnen.
Ingredienser
Kødsauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
3
Groftrevne store gulerødder (ca. 250 g)
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 dåse
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
6
Lasagneplader
|
|
---|---|
½ liter
Let mornaysauce
|
|
2 spsk
Rasp
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
|
---|---|
300 g
Grøn salat
|
Sådan gør du
Kødsauce
Du kan bruge sagtens supplere gulerødder og løg med andre grøntsager. Og har du tid og lyst kan du lave din egen mornaysauce, og du kan få endnu mere ostesmag, hvis du lægger ost i og/eller ovenpå lasagnen.
Du kan fryse både den ubagte og den bagte lasagne.
