Lasagne

1 time 5 min
Fryseegnet
Lasagne

Klassisk hjemmelavet lasagne i ovn med oksekød, gulerødder og mornaysauce. Det er nemt at lave lasagne og den er hurtigt at lægge sammen. Når lasagnen står i ovnen, har du hænderne fri til andet. Hjemmelavet lasagne er en favorit hos de fleste, og du kan smage den til, som du synes, den skal være. Lasagne smager godt med en frisk salat til, og den kan du gøre klar, når lasagnen er i ovnen.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Kødsauce

25 g Smør
1 Grofthakket løg (ca. 75 g)
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
3 Groftrevne store gulerødder (ca. 250 g)
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Lasagneplader
½ liter Let mornaysauce
2 spsk Rasp

Tilbehør

240 g Groft brød
300 g Grøn salat

Sådan gør du

Kødsauce

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve.
  • Tilsæt gulerødder, tomater med væde, tomatpuré, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 10 min. Smag til.
  • Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - kødsauce, lasagneplader, kødsauce, ostesauce, lasagneplader, kødsauce og ostesauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm).
  • Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200°.

Du kan bruge sagtens supplere gulerødder og løg med andre grøntsager. Og har du tid og lyst kan du lave din egen mornaysauce, og du kan få endnu mere ostesmag, hvis du lægger ost i og/eller ovenpå lasagnen.

Du kan fryse både den ubagte og den bagte lasagne.

https://www.arla.dk/opskrifter/lasagne/