Kartoffellasagne
60+ min

Kartoffellasagne

Lun, lækker lasagne med kartofler og hakket oksekød. Server med salat af tomat og agurk.
Bedømmelse (59 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffellasagne

Lun, lækker lasagne med kartofler og hakket oksekød. Server med salat af tomat og agurk.

Antal portioner
  • ½ tsk rapsolie
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 hakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk edelsüsspaprika
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 1 kg skrællede kartofler

Tilbehør

  • blandet salat af 300 g tomater og
  • 300 g agurk drysset med salt og peber

Fremgangsmåde:

Lad olien blive varm i en sauterpande. Svits kødet i ca. 4 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt krydderier og vand og lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skær imens kartoflerne i skiver.

Fordel ostesauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) således: Kom ca. 1 dl ostesauce i bunden af fadet. Fordel herpå ca. 2¼ dl kødsauce og ca. 300 g kartofler. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut af med det sidste af ostesaucen. Bag lasagnen midt i ovnen. Lad den varme kartoffellasagne stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print