Kartoffellasagne

Kartoffellasagne

60+ min
Lun, lækker lasagne med kartofler og hakket oksekød. Server med salat af tomat og agurk.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

  • Lad olien blive varm i en sauterpande og svits kødet i ca. 4 min. - til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 1 min.
  • Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Tilsæt krydderier og vand og lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Skær imens kartoflerne i skiver.
  • Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - ostesauce, kødsauce, kartofler - i et smurt, ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm). Bag lasagnen midt i ovnen.
  • Lad den varme kartoffellasagne stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen - og server med salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8102 kJ / 1936 kcal

Næringsindhold pr. 100g

276 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 30,3 % 4,9 g
Kulhydrat: 50,7 % 8,2 g
Fedt: 19 % 1,4 g
Mere inspiration

Prøv også denne lasagne med masser af smag.

Mexicansk lasagne
60+ min
Mexicansk lasagne
(2)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Rapsolie
½ tsk
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Lille knust fed hvidløg
1
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1 dåse
Tørret oregano
1 tsk
Mild paprika
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Vand
2 dl
Skrællede kartofler
1 kg
Let mornaysauce
½ liter
Tilbehør
Tomater i halve
200 g
Agurk i skiver (ca. 300 g)
1
Fintsnittet lilla spidskål
100 g