Svensk pølseret

Svensk pølseret

30 min
Svensk pølseret er en dansk klassiker, som både børn og voksne kan lide.

Sådan gør du

Svensk pølseret
  • Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Pil og hak løget.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min.
  • Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i ca. 3 min.
  • Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
  • Lad retten koge i ca. 10 min. eller til retten er godt varm.
  • Pynt med klippet purløg og server.

Har du mange pølser på lager - så kunne du måske bage en omgang pølsehorn til fryseren - så er der nem mad at tage med på farten.

Energiindhold for hele retten:

9926 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

571 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 13,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 31,2 % 10,5 g
Fedt: 55,5 % 8,6 g
Mere inspiration

En mere moderne men ikke mindre velsmagende udgave af svensk pølseret.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Svensk pølseret
800 g Kogte kartofler
8 Wienerpølser
1 Zittauerløg
10 g Smør
3 tsk Mild paprika
1 dåse Koncentreret tomatpuré (70 g)
2 dl Mælk
½ dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Klippet purløg