Medister i svøb med rød coleslaw

35 min
Medister i svøb med rød coleslaw

Medister og rødkål - en rigtig lækker klassiker. Her er den i en ny og velsmagende udgave.

Ingredienser

800 g Skrubbede eller skrællede kartofler
½ tsk Groft salt
400 g Medisterpølse
1 spsk Honning
60 g Serrano skinke i tynde skiver
300 g Fintsnittet rødkål
¾ tsk Groft salt
250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
200 g Fintsnittet spidskål
2 Æbler i tern (ca. 250 g)
3 spsk Tørrede tranebær

Pynt

Ristede græskarkerner

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i tern (ca. 1x1 cm), læg dem i et ovnfast fad og drys med salt. Pensl medisterpølsen med honning og vikl serranoskinke omkring (sæt evt. nogle tandstikkere i, til at holde skinken fast). Læg medisteren ovenpå kartoflerne og steg midt i ovnen i ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Vend rødkålen med salt og lad det stå at trække i en sigte i ca. 20 min. Vend kvark og sennep sammen i en skål. Bland spidskål, æbler, tranebær og rødkål i senneps-kvarken. Pynt med græskarkerner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8826 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,4 % 5 g
Kulhydrat: 43,7 % 9,7 g
Fedt: 33,9 % 3,5 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/medister-i-svob-med-rod-coleslaw/