Medisterpølse

Medisterpølse

20 min
Vi har testet os frem til, hvordan du bedst tilbereder din medister. Skal medisteren koges først eller ”bare” steges? Vi er slet ikke i tvivl. Den stegte medisterpølse smager bare bedst, og den får den flotteste gyldne stegeskorpe. Endvidere sparer du rengøringen af en gryde. Mangler du kogevand til sovsen, så kan du naturligvis godt koge medisteren først, alternativ kan du bruge lidt bouillon til saucen.
https://www.arla.dk/opskrifter/medisterpolse/

Sådan gør du

  • Kom smør og olie i panden og brun medisteren i ca. 4 min. ved høj varme – vend af og til.
  • Steg medisteren færdig ved jævn varme i ca. 14 min.

Hvis medisterpølsen sprækker, er det fordi du steger ved for høj temperatur. Du kan prikke pølsen nogle steder med en kødnål (ned mod panden), så løber kødsaften ud og pølsen undgår at sprække.

Energiindhold for hele retten:

6546 kJ / 1565 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1032 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 19,2 % 11,7 g
Kulhydrat: 5 % 3 g
Fedt: 75,8 % 21,2 g
Mere inspiration

Herligt tilbehør til den stegte medister

Stuvet hvidkål
45 min
Stuvet hvidkål
(161)

Ingredienser

20 g Smør
1 spsk Olie
600 g Medisterpølse