Kødboller med kanel og rødkålssalat

Kødboller med kanel og rødkålssalat

35 min
Kødboller med kanel og rødkålssalat er en nem hverdagsret vinter og efterår, når vi har lyst til rødkål og kanel. Farsen til kødbollerne er helt enkle, det er blot hakket kød krydret med persille, kanel, salt og peber. Kødbollerne bliver flot runde, hvis du ryster panden af og til, men du kan naturligvis også lave små frikadeller. Rødkålssalaten har en dejlig syre fra fraichen og sødme fra tyttebærsyltetøj og pærer. Server kødboller med kanel og rødkålssalat, en dag hvor de traditionelle frikadeller trænger til et lille pift.

Sådan gør du

Kødboller
  • Bland det hakkede kød med persille, kanel, salt og peber.
  • Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Form det krydrede kød til 24 kødboller (a ca. 1 spsk).
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg kødbollerne først ca. 4 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - ryst panden, så de bliver stegt på alle sider.
  • Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Rødkålssalat
  • Vend fraiche, tyttebærsyltetøj, sukker og salt sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Vend rødkål og pærer i dressingen og smag til.
  • Kom rødkålssalaten i en skål og pynt med persille.
  • Server sammen med de lune kødboller og de bagte kartofler.

De stegte kødboller kan du sætte på spyd - bare for sjov!

Energiindhold for hele retten:

8523 kJ / 2037 kcal

Næringsindhold pr. 100g

358 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 27,6 % 5,8 g
Kulhydrat: 46,2 % 9,7 g
Fedt: 26,2 % 2,5 g
Mere inspiration

Den ultimative opskrift med kødboller...."nu er det nat, en vidunderlig nat, det man kalder bella notte".

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Kødboller
500 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
½ dl Hakket bredbladet persille
½ tsk Stødt kanel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
Rødkålssalat
2 dl Fraiche
2½ spsk Tyttebærsyltetøj
1 tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
400 g Fintsnittet rødkål
2 Uskrællede pærer i tern, fx conference (ca. 200 g)
Pynt
Blade af bredbladet persille
Tilbehør
1 kg Bagte, kvarte kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk