Kødboller med kanel og rødkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Dejlig rødkålssalat med pærer og tyttebær, serveret med bagte kartofler og krydrede kødboller.

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ½ dl hakket bredbladet persille
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Rødkålssalat

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg bagte, kvarte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Bland det hakkede kød med persille, kanel, salt og peber. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form det krydrede kød til 24 kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne først ca. 4 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme – ryst panden, så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Rødkålssalat

Vend fraiche, tyttebærsyltetøj, sukker og salt sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Vend rødkål og pærer i dressingen og smag til. Kom rødkålssalaten i en skål og pynt med persille.

Tip

De stegte kødboller kan sættes på spyd – bare for sjov!

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: