Kødboller med kanel og rødkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Dejlig rødkålssalat med pærer og tyttebær, serveret med bagte kartofler og krydrede kødboller.

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ½ dl hakket bredbladet persille
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Rødkålssalat

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg bagte, kvarte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Bland det hakkede kød med persille, kanel, salt og peber. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form det krydrede kød til 24 kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne først ca. 4 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme – ryst panden, så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Rødkålssalat

Vend fraiche, tyttebærsyltetøj, sukker og salt sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Vend rødkål og pærer i dressingen og smag til. Kom rødkålssalaten i en skål og pynt med persille.

Tip

De stegte kødboller kan sættes på spyd – bare for sjov!

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: