Bønnecassoulet med medister

Bønnecassoulet med medister

60+ min
Alternativ fransk anvendelse af den danske medisterpølse.

Sådan gør du

Dagen før
  • Sæt bønnerne i blød i køleskabet, så de står dækket af vand, natten over.
Bønner fortsat
  • Hæld vandet fra de udblødte bønner og skyl dem grundigt. Kom dem i en gryde, med vand og salt. Bring bønnerne i kog under låg. Skru ned til svag varme og lad bønnerne koge stadig under låg i ca. 50 min. Hæld vandet fra.
Tomatsauce
  • Steg bacontern i en stegegryde - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1 min. Kom rødvin ved og lad det koge uden låg og ved jævn varme i ca. 10 min, til væsken er reduceret til det halve. Tilsæt tomater, bouillonpulver, worcestershiresauce, tomatpuré og vand. Bind bomuldsnoren rundt om rosmarin- og timiankvistene og kom dem i gryden. Lad det hele koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.
Medisterpølse
  • Bring vandet i kog og kog medisteren ved svag varme i ca. 5 min. Tag den op af vandet og lad den afkøle i ca. 5 min. Skær den derefter i stykker a ca. 3 cm. Lad rapsolien blive varm i en pande og brun medisteren ved kraftig varme i ca. 6 min. - vend stykkerne af og til. Fordel pølserne i et ovnfast fad (4 x 24 x 28 cm) sammen med bønner og tomatsauce.
Gratineringsrasp
  • Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten. Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen - til den er gylden.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lækker vegetardelle i pitabrød - skøn aftensmad til hele familien.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18268 kJ / 4366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

186 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 26,2 % 2,9 g
Fedt: 54,1 % 2,7 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Dagen før
Hvide bønner
250 g
Vand
3 liter
Bønner fortsat
Vand
2 liter
Groft salt
1 spsk
Tomatsauce
Bacontern
200 g
Hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
3
Små hakkede fed hvidløg
4
Rødvin
3 dl
Flåede tomater (a ca. 400 g)
2 dåser
Grøntsagsbouillon-pulver
1 spsk
Worcestershiresauce
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
1 spsk
Vand
2 dl
Bomuldssnor
Friske rosmarinkviste
4
Frisk timian
10 stilke
Medisterpølse
Medisterpølse
600 g
Vand
2 liter
Rapsolie
3 spsk
Gratineringsrasp
Hakket bredbladet persille
1 dl
Rasp
150 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g