Bønnecassoulet med medister

Bønnecassoulet med medister

60+ min
Alternativ fransk anvendelse af den danske medisterpølse.

Sådan gør du

Gratineringsrasp:

Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten. Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen - til den er gylden.

Gratinering:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dagen før
  • Sæt bønnerne i blød i køleskabet, så de står dækket af vand, natten over.
Bønner fortsat
  • Hæld vandet fra de udblødte bønner og skyl dem grundigt. Kom dem i en gryde, med vand og salt. Bring bønnerne i kog under låg. Skru ned til svag varme og lad bønnerne koge stadig under låg i ca. 50 min. Hæld vandet fra.
Tomatsauce
  • Steg bacontern i en stegegryde - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1 min. Kom rødvin ved og lad det koge uden låg og ved jævn varme i ca. 10 min, til væsken er reduceret til det halve. Tilsæt tomater, bouillonpulver, worcestershiresauce, tomatpuré og vand. Bind bomuldsnoren rundt om rosmarin- og timiankvistene og kom dem i gryden. Lad det hele koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.
Medisterpølse
  • Bring vandet i kog og kog medisteren ved svag varme i ca. 5 min. Tag den op af vandet og lad den afkøle i ca. 5 min. Skær den derefter i stykker a ca. 3 cm. Lad rapsolien blive varm i en pande og brun medisteren ved kraftig varme i ca. 6 min. - vend stykkerne af og til. Fordel pølserne i et ovnfast fad (4 x 24 x 28 cm) sammen med bønner og tomatsauce.
Energiindhold for hele retten:

18268 kJ / 4366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

186 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 26,2 % 2,9 g
Fedt: 54,1 % 2,7 g
Mere inspiration

Lækker vegetardelle i pitabrød - skøn aftensmad til hele familien.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Dagen før
250 g Hvide bønner
3 liter Vand
Bønner fortsat
2 liter Vand
1 spsk Groft salt
Tomatsauce
200 g Bacontern
3 Hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
4 Små hakkede fed hvidløg
3 dl Rødvin
2 dåser Flåede tomater (a ca. 400 g)
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
2 spsk Worcestershiresauce
1 spsk Koncentreret tomatpuré
2 dl Vand
Bomuldssnor
4 Rosmarinkviste
10 stilke Frisk timian
Medisterpølse
600 g Medisterpølse
2 liter Vand
3 spsk Rapsolie
Gratineringsrasp
1 dl Hakket bredbladet persille
150 g Rasp
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk