Bønnecassoulet med medister

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Alternativ fransk anvendelse af den danske medisterpølse.

Ingredienser

Buffetret til 8

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g hvide bønner
  • 3 liter vand

Bønner fortsat

  • 2 liter vand
  • 1 spsk groft salt

Tomatsauce

  • 200 g bacontern
  • 3 hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
  • 4 små hakkede fed hvidløg
  • 3 dl rødvin
  • 2 dåser flåede tomater (a ca. 400 g)
  • 1 spsk grøntsagsbouillon pulver
  • 2 spsk worcestershiresauce
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 dl vand
  • bomuldssnor
  • 4 friske rosmarinkviste
  • 10 stilke frisk timian

Medisterpølse

  • 600 g medisterpølse
  • 2 liter vand
  • 3 spsk rapsolie

Gratineringsrasp

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i køleskabet, så de står dækket af vand, natten over.

Bønner fortsat

Hæld vandet fra de udblødte bønner og skyl dem grundigt. Kom dem i en gryde, med vand og salt. Bring bønnerne i kog under låg. Skru ned til svag varme og lad bønnerne koge stadig under låg i ca. 50 min. Hæld vandet fra.

Tomatsauce

Steg bacontern i en stegegryde - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1 min. Kom rødvin ved og lad det koge uden låg og ved jævn varme i ca. 10 min, til væsken er reduceret til det halve. Tilsæt tomater, bouillonpulver, worcestershiresauce, tomatpuré og vand. Bind bomuldsnoren rundt om rosmarin- og timiankvistene og kom dem i gryden. Lad det hele koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.

Medisterpølse

Bring vandet i kog og kog medisteren ved svag varme i ca. 5 min. Tag den op af vandet og lad den afkøle i ca. 5 min. Skær den derefter i stykker a ca. 3 cm. Lad rapsolien blive varm i en pande og brun medisteren ved kraftig varme i ca. 6 min. - vend stykkerne af og til. Fordel pølserne i et ovnfast fad (4 x 24 x 28 cm) sammen med bønner og tomatsauce.

Gratineringsrasp

Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten. Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen - til den er gylden.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 5 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault, carignan m.fl. Rhône, Frankrig

En let krydret rødvin med pæn fylde vil være bedste bud til denne ret, fx en côtes-du-rhône, gigondas eller vacqeyras. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt