Bønnedeller i pitabrød

Bønnedeller i pitabrød

30 min
Bønnedeller er en vegetarisk delle, der består af en dåse sorte bønner blandet med hytteost og krydderier. Bønnedeller er super nemme at lave og de danner grundlag for et lækker vegetarisk måltid, når de som her fyldes i et pitabrød sammen med salag og en dejlig dressing. Meget lækre vegetarfrikadeller med lidt bid og masser af smag.

Sådan gør du

Bønnedeller
  • Blend bønner, æg og hytteost i ca. 30 sek. - fx i en foodprocessor.
  • Vend rasp, purløg, persille og de øvrige ingredienser i. Sæt blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form halvdelen af bønnemosen med en ske til ca. 12 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg resten af bønnedellerne.
Dressing
  • Vend alle ingredienserne sammen. Smag dressingen til.
  • Lun pitabrødene og server dem med bønnedeller, dressing, hjertesalat, tomater og rødløg.
Tip

Kan du bedst lide kogte, tørrede bønner - men ikke rigtig orker at starte forfra hvergang - så gør dig selv den tjeneste at forberede en stor portion ad gangen - og frys de udblødte, kogte bønner ned i mindre portioner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11492 kJ / 2747 kcal

Næringsindhold pr. 100g

734 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 15,4 % 6,7 g
Kulhydrat: 52,3 % 22,6 g
Fedt: 32,3 % 6,4 g
Mere inspiration

Endnu en dejlig vegetarisk delle - men masse af bid og smag.

Quinoadeller
35 min
Quinoadeller
(8)

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Bønnedeller
Sorte bønner - drænet og skyllet (ca. 240 g)
1 dåse
Æg
1
Hytteost
150 g
Rasp
1 dl
Purløg
1 dl
Kruspersille
½ dl
Dijonsennep
2 tsk
Revet muskatnød
½ tsk
Groft salt
¾ tsk
Sukker
1 tsk
Smør til stegning
25 g
Dressing
Creme fraiche
2½ dl
Finthakkede krydderurter, fx persille, purløg og timian
1½ dl
Stort finthakket fed hvidløg
1
Fint salt
¾ tsk
Pitabrød
6
Strimlet hjertesalat (ca. 100 g)
1
Cocktailtomater i skiver
150 g
Rødløg i tynde ringe (ca. 75 g)
1