Quinoadeller

Quinoadeller

35 min
Lav dine egne lækre quinoadeller. De smager dejligt og det er ikke svært. Har du lyst til at skifte de traditionelle frikadeller af kød ud med plantedeller, som fx quinoadeller er det bare at gå i gang. Det er også alletiders måde at få brugt en rest kogt quinoa på. Quinoadellerne smager dejligt lune til aftensmad og er også fine kolde til madpakken, eller nem aftensmad dagen efter, hvor du fx kan komme dem i pitabrød eller i en burger.

Sådan gør du

Quinoadeller
  • Bland den kogte quinoa med revne gulerødder, løg, æg, speltmel, krydderurter og krydderier.
  • Mos osten - der må gerne stadig være stykker af ost. Vend osten i quinoafarsen og form den til 12 quinoadeller.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Brun quinoadellerne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 5 min. på hver side, til quinodellerne er gyldne.
Mere inspiration

Prøv også vores lækre rødbededeller.

Rødbededeller
45 min
Rødbededeller
(45)
Velbekomme!
Tip

Du kan også bruge havregryn i quinoafarsen, men så er du nødt til at blende havregrynene først, så de får konsistens som groft mel. Ellers hænger farsen ikke så godt sammen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4243 kJ / 1014 kcal

Næringsindhold pr. 100g

671 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 22,6 % 8,9 g
Kulhydrat: 50,4 % 19,9 g
Fedt: 27 % 4,9 g

Ingredienser

Quinoadeller
Kogt lys eller rød quinoa (af ca. 80 g rå quinoa)
175 g
Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
2
Finthakkede zittauerløg (ca. 75 g)
1
Æg
2
Fuldkornsspeltmel
100 g
Hakkede friske krydderurter, fx basilikum
3 spsk
Karry
½ tsk
Groft salt
½ tsk
100 g
Rapsolie - til stegning
2 tsk