Quinoadeller

Quinoadeller

35 min
Lav dine egne lækre quinoadeller. De smager dejligt og det er ikke svært. Har du lyst til at skifte de traditionelle frikadeller af kød ud med plantedeller, som fx quinoadeller er det bare at gå i gang. Det er også alletiders måde at få brugt en rest kogt quinoa på. Quinoadellerne smager dejligt lune til aftensmad og er også fine kolde til madpakken, eller nem aftensmad dagen efter, hvor du fx kan komme dem i pitabrød eller i en burger.

Sådan gør du

Quinoadeller
  • Bland den kogte quinoa med revne gulerødder, løg, æg, speltmel, krydderurter og krydderier.
  • Mos osten - der må gerne stadig være stykker af ost. Vend osten i quinoafarsen og form den til 12 quinoadeller.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Brun quinoadellerne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 5 min. på hver side, til quinodellerne er gyldne.

Du kan også bruge havregryn i quinoafarsen, men så er du nødt til at blende havregrynene først, så de får konsistens som groft mel. Ellers hænger farsen ikke så godt sammen.

Energiindhold for hele retten:

4912 kJ / 1174 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 18,8 % 8,6 g
Kulhydrat: 43,6 % 19,9 g
Fedt: 37,6 % 7,9 g
Mere inspiration

Prøv også vores lækre rødbededeller.

Rødbededeller
45 min
Rødbededeller
(47)

Ingredienser

Quinoadeller
175 g Kogt lys eller rød quinoa (af ca. 80 g rå quinoa)
2 Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
1 Finthakkede zittauerløg (ca. 75 g)
2 Æg
100 g Fuldkornsspeltmel
3 spsk Hakkede friske krydderurter, fx basilikum
½ tsk Karry
½ tsk Groft salt
100 g Salatost i tern
2 tsk Rapsolie - til stegning