Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

45 min
Fryseegnet
Vegetarfrikadeller når de er allerbedst - fyldt med quinoa, blomkål, salatost og andre gode sager. Vegetarfrikadellerne er nemme at lave og smager helt fantastisk. Lav en stor portion vegetardeller, når du er i gang - vegetarfrikadellerne er super lækre i madpakken. Server vegetardellerne i selskab med en sprød blomkålssalat.

Sådan gør du

Vegetarfrikadeller
  • Riv blomkålet fint eller hak det i en foodprocessor til det ligner ris.
  • Rør halvdelen af den kogte quinoa, blomkål, salatost og de øvrige ingredienser godt sammen i en skål. Lad blandingen trække tildækket i køleskabet ca. 15 min.
  • Form ca. 16 frikadeller - tryk 'farsen' godt sammen med hænderne.
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 8 min. til de er gyldne - vend forsigtigt af og til.
Blomkålssalat
  • Læg imens blomkål, quinoa og appelsinfileter lagvis i et fad. Fordel de øvrige ingredienser herpå.
  • Pynt blomkålssalaten med persille og granatæblekerner, og server med de lune vegetarfrikadeller.
Tip
  • Frikadellerne kan fryses. Tø dem op og varm dem i lidt smør i en pande eller i ovnen.
Mere inspiration

Her finder du en anden skøn vegetardelle - med rødbede og salatost. Uhmm....

Rødbededeller
45 min
Rødbededeller
(45)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11106 kJ / 2654 kcal

Næringsindhold pr. 100g

612 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 16,7 % 6 g
Kulhydrat: 52,5 % 18,9 g
Fedt: 30,8 % 5,1 g
Relateret video
Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

Ingredienser

Lys quinoa - koges efter anvisning på pakken (ca. 3½ dl)
300 g
Vegetarfrikadeller
Renset blomkål
100 g
100 g
Store æg
2
Havregryn
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Smør
15 g
Blomkålssalat
Renset blomkål i tynde skiver
400 g
Appelsiner i fileter
2
Soltørrede abrikoser i strimler
150 g
Granatæblekerner (ca. 100 g)
1½ dl
100 g
Bredbladet persille
1 dl
Hvid balsamicoeddike
1 spsk
Groft salt
¼
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille
Granatæblekerner