Vegetarfrikadeller med blomkålssalat
45 min

Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

Vegetarfrikadeller når de er allerbedst - fyldt med quinoa, salatost og andre gode sager. Her i selskab med en sprød blomkålssalat.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

Vegetarfrikadeller når de er allerbedst - fyldt med quinoa, salatost og andre gode sager. Her i selskab med en sprød blomkålssalat.

Antal portioner
  • 300 g lys quinoa (ca. 3½ dl)

Vegetarfrikadeller

  • 15 g smør

Blomkålssalat

Pynt

  • bredbladet persille
  • granatæblekerner

Fremgangsmåde:

Kog quinoaen efter anvisning på pakken. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle af.

Vegetarfrikadeller

Riv blomkålet fint eller hak det i en foodprocessor til det ligner ris. Rør halvdelen af den kogte quinoa, blomkål, salatost og de øvrige ingredienser godt sammen i en skål. Lad blandingen trække tildækket i køleskabet ca. 15 min. Form ca. 16 frikadeller. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 8 min. til de er gyldne - vend forsigtigt af og til.

Blomkålssalat

Læg imens blomkål, quinoa og appelsinfileter lagvis i et fad. Fordel de øvrige ingredienser herpå. Pynt blomkålssalaten med persille og granatæblekerner, og server med de lune vegetarfrikadeller.

Tip

Frikadellerne kan fryses. Tø dem op og varm dem i lidt smør i en pande eller i ovnen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %
Print