Kammuslinger med brunet sojasmør og blomkålspuré

Kammuslinger med brunet sojasmør og blomkålspuré

45 min
Kammuslinger med blomkålspuré er en virkelig spændende forret, der vil tage kegler når der er gæster. Denne opskrift på kammuslinger med blomkålspuré kan måske blive dit bud på en forret til nytårsaften? Den fløjlsbløde blomkålspuré er elegant og lækker - og her serveret med stegte kammuslinger, duftende brunet smør og sprødt ristet rugbrød. En super lækker forret.
https://www.arla.dk/opskrifter/kammuslinger-med-brunet-sojasmor-og-blomkalspure/

Sådan gør du

Blomkålspuré
  • Kog blomkålen i ca. 10 min.
  • Hæld vandet fra og tilsæt fløde, persille, salt og peber.
  • Blend blandingen til en puré med en stavblender. Smag til.
Brunet sojasmør
  • Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke.
  • Skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget. Tag gryden af varmen og rør soja i det smeltede smør.
Stegte kammuslinger
  • Lad smørret blive gyldent i panden.
  • Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt og peber.
  • Steg muslingerne ca. 1½ min. på hver side.
Anretning af kammuslinger med brunet smør og blomkålspuré
  • Fordel blomkålspuréen på 4 tallerkener. Læg 2 kammuslinger på hver tallerken og hæld brunet smør henover. Pynt med persille og server med ristet rugbrød.

Du kan udskifte noget af blomkålen med broccoli, hvis du ønsker grønnere puré.

Energiindhold for hele retten:

3474 kJ / 830 kcal

Næringsindhold pr. 100g

467 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 14,7 % 4 g
Kulhydrat: 6,9 % 1,9 g
Fedt: 78,4 % 9,9 g

Ingredienser

Blomkålspuré
400 g Blomkål i mindre buketter
2 spsk Piskefløde
2 spsk Finthakket bredbladet persille
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Brunet sojasmør
50 g Smør
2 spsk Sojasauce
Stegte kammuslinger
25 g Smør
8 Store kammuslinger (ca. 200 g)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
Ristet rugbrød