Ceviche med kammuslinger

Ceviche med kammuslinger

60+ min
Ceviche er en latinamerikansk delikatesse med rå fisk eller skaldyr, der marineres i lime og chili. Super lækker lille forret eller snack til velkomstdrinken.

Sådan gør du

Ceviche med kammuslinger
  • Del hver kammusling i 3 skiver.
  • Skrab indmaden ud af tomaten og skær den i små tern.
  • Bland tomatternene med limesaft, chili, salt og korianderblade.
  • Læg skiverne af kammuslingerne i marinaden og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 1 time.
Anretning af ceviche med kammuslinger
  • Anret 12 majschips på et fad.
  • Læg 2 skiver kammusling på hver chips og fordel tomat og chili fra marinaden henover.
  • Læg en skefuld cremefraiche på hver chips og drys med stødt koriander.
  • Pynt med korianderblade og server straks.
Energiindhold for hele retten:

2256 kJ / 539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

565 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,6 % 2,5 g
Kulhydrat: 28,8 % 9,6 g
Fedt: 63,6 % 9,7 g
Mere inspiration

Her en variant af ceviche - med rejer i stedet for kammuslinger.

Ceviche med rejer
60+ min
Ceviche med rejer
(26)

Ingredienser

Ceviche med kammuslinger
8 Friske eller frosne, optøede kammuslinger
1 Tomat (ca. 100 g)
3 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
1 spsk Strimlet frisk koriander
Tilbehør
12 Tortillachips med salt
2 dl Creme fraiche
1 tsk Stødt koriander
Pynt
Frisk koriander