Gravad laks med rævesauce

Gravad laks med rævesauce

60+ min
Gravad laks med rævsauce - en klassisker på jule- og påskefrokostbordet. Hjemmlavet gravad laks er saltet og krydret laks, som ligger på køl i min. 24 timer efter krydring. Vi har krydret laksen med spidskommen, dild, sukker og salt. Rævesauce serveres traditionelt til gravad laks - en dressing lavet på olie, farin, dijonsennep og frisk dild. Du kan sagtens købe en færdig gravad laks til den hjemmelavede rævesauce. Server gravad laks med rævesauce rørt med cremefraiche til særlige lejligheder.

Sådan gør du

Gravad laks - dag 1
  • Del laksen i 2 stykker. Knus spidskommen, sukker og salt, fx i en morter.
  • Fordel krydderiblandingen og dild på laksestykkerne og kom dem i en frysepose. Læg laksen i køleskabet ca. 24 timer.
  • Vend posen et par gange undervejs.
Rævesauce
  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen.
Gravad laks - dag 2
  • Dup laksestykkerne fri for overskydende krydderiblanding og dild. Skær laksen i meget tynde skiver.
  • Anret lakseskiverne på et fad og pynt med dild. Server den gravad laks med rævesauce.

Køb en god gravad laks og server den hjemmerørte rævesauce til.

Energiindhold for hele retten:

9041 kJ / 2161 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1165 kJ / 278 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 19,8 % 13,6 g
Kulhydrat: 10,4 % 7,1 g
Fedt: 69,8 % 22 g
Mere inspiration

Vil du have hjemmebagt brød til gravad laks?

Ingredienser

Gravad laks - dagen før
½ kg Laksefilet uden skind - frosset i mindst 1 døgn
1½ tsk Hel spidskommen
1½ spsk Sukker
1½ spsk Groft salt
½ dl Grofthakket frisk dild
Rævesauce ca. 2½ dl
1 dl Olivenolie
½ dl Brun farin
½ dl Creme fraiche
2 spsk Dijonsennep
2 spsk Finthakket frisk dild
1 spsk Æbleeddike
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Dildkviste