Gravad laks med rævesauce
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
Gravad laks med rævesauce - en klassiker på jule- og påskefrokostbordet. Hjemmelavet gravad laks er saltet og krydret laks, som ligger på køl i min. 24 timer efter krydring. Vi har krydret laksen med spidskommen, dild, sukker og salt. Rævesauce serveres traditionelt til gravad laks - en dressing lavet på olie, farin, dijonsennep og frisk dild. Du kan sagtens købe en færdig gravad laks til den hjemmelavede rævesauce, men den hjemmelavede smager bedst! Server gravad laks med rævesauce rørt med cremefraiche til særlige lejligheder.
Ingredienser
Gravad laks - dagen før
½ kg
Laksefilet uden skind - frosset i mindst 1 døgn
|
|
---|---|
1½ tsk
Hel spidskommen
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
½ dl
Grofthakket frisk dild
|
Rævesauce - ca. 2½ dl
1 dl
Olivenolie
|
|
---|---|
½ dl
Brun farin
|
|
½ dl
Creme fraiche
|
|
2 spsk
Dijonsennep
|
|
2 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
1 spsk
Æbleeddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Gravad laks - dag 1
Rævesauce
Gravad laks - dag 2
Køb en god gravad laks og server den hjemmerørte rævesauce til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9042 kJ / 2161 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1165 kJ / 278 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 19,8 % | 13,6 g |
Kulhydrat: | 10,4 % | 7,1 g |
Fedt: | 69,8 % | 22 g |
