Gravad laks med rævesauce

Gravad laks med rævesauce

60+ min
Gravad laks med rævsauce - en klassisker på jule- og påskefrokostbordet. Hjemmlavet gravad laks er saltet og krydret laks, som ligger på køl i min. 24 timer efter krydring. Vi har krydret laksen med spidskommen, dild, sukker og salt. Rævesauce serveres traditionelt til gravad laks - en dressing lavet på olie, farin, dijonsennep og frisk dild. Du kan sagtens købe en færdig gravad laks til den hjemmelavede rævesauce. Server gravad laks med rævesauce rørt med cremefraiche til særlige lejligheder.

Sådan gør du

Gravad laks - dag 1
  • Del laksen i 2 stykker. Knus spidskommen, sukker og salt, fx i en morter.
  • Fordel krydderiblandingen og dild på laksestykkerne og kom dem i en frysepose. Læg laksen i køleskabet ca. 24 timer.
  • Vend posen et par gange undervejs.
Rævesauce
  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen.
Gravad laks - dag 2
  • Dup laksestykkerne fri for overskydende krydderiblanding og dild. Skær laksen i meget tynde skiver.
  • Anret lakseskiverne på et fad og pynt med dild. Server den gravad laks med rævesauce.
Mere inspiration

Vil du have hjemmebagt brød til gravad laks?

Velbekomme!
Tip

Køb en god gravad laks og server den hjemmerørte rævesauce til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9032 kJ / 2159 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1171 kJ / 280 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 19,8 % 13,7 g
Kulhydrat: 10,3 % 7,1 g
Fedt: 69,9 % 22,1 g

Ingredienser

Gravad laks - dagen før
Laksefilet uden skind - frosset i mindst 1 døgn
½ kg
Hel spidskommen
1½ tsk
Sukker
1½ spsk
Groft salt
1½ spsk
Grofthakkede dildkviste
½ dl
Rævesauce ca. 2½ dl
Olivenolie
1 dl
Brun farin
½ dl
Creme fraiche 18%
½ dl
Dijonsennep
2 spsk
Finthakket friske dildkviste
2 spsk
Æbleeddike
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske dildkviste