Laksetatar

20 min
Laksetatar

Det er oftest det enkle, der smager bedst. Her er en opskrift på en simpel laksetatar med avacado, cremefraiche, forårsløg og kryderurter. Laksetatar er nemt at lave og smager fantastisk, når du bruger en god laks. Hak laksen groft med en kniv og rør laksetataren med cremefraiche og smag til. Server rørt laksetatar på fx ristet rugbrød til forret, gerne portionsanrettet - eller brug den som snack, tapas eller appetizer fx på knækbrød.

Ny

Ingredienser

Laksetatar

200 g Frisk laksefilet - frosset i mindst 1 døgn
1 Avocado i små tern
1 tsk Dijonsennep
½ dl Creme fraiche 38%
½ bundt Fintsnittet forårsløg (ca. 50 g ca)
2 spsk Citronskal (usprøjtet)
4 spsk Frisk dild
3 spsk Purløg
1 spsk Groft salt
Citronskal (usprøjtet)
Dildkviste

Sådan gør du

Laksetatar

  • Hak den optøede laks groft med en skarp kniv.
  • Rør laksen sammen med de øvrige ingredienser.
  • Anret laksetataren.
  • Pynt citronskal og dild.

Anret først laksetataren lige inden servering. Du kan også anrette laksetateren på knækbrød eller ristet rugbrød - enten hjemmelavede eller købte rugbrødschips.

Du kan sagtens skifte fersk laks ud med røget.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3612 kJ / 863 kcal

Næringsindhold pr. 100g

766 kJ / 183 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 21,4 % 9,7 g
Kulhydrat: 4,3 % 2 g
Fedt: 74,3 % 15,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/laksetatar/