Laksetatar
20 min
•

Det er oftest det enkle, der smager bedst. Her er en opskrift på en simpel laksetatar med avacado, cremefraiche, forårsløg og kryderurter. Laksetatar er nemt at lave og smager fantastisk, når du bruger en god laks. Hak laksen groft med en kniv og rør laksetataren med cremefraiche og smag til. Server rørt laksetatar på fx ristet rugbrød til forret, gerne portionsanrettet - eller brug den som snack, tapas eller appetizer fx på knækbrød.
Ny
Ingredienser
Laksetatar
200 g
Frisk laksefilet - frosset i mindst 1 døgn
|
|
---|---|
1
Avocado i små tern
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
½ bundt
Fintsnittet forårsløg (ca. 50 g ca)
|
|
2 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
4 spsk
Frisk dild
|
|
3 spsk
Purløg
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Citronskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
Dildkviste
|
Sådan gør du
Laksetatar
Anret først laksetataren lige inden servering. Du kan også anrette laksetateren på knækbrød eller ristet rugbrød - enten hjemmelavede eller købte rugbrødschips.
Du kan sagtens skifte fersk laks ud med røget.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3612 kJ / 863 kcal
Næringsindhold pr. 100g
766 kJ / 183 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 21,4 % | 9,7 g |
Kulhydrat: | 4,3 % | 2 g |
Fedt: | 74,3 % | 15,4 g |
