Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner og risamalamande opskrift. Her kommer vores bud på en lækker hjemmelavet risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!
Prøv et meget lækkert alternativ til risalamande - måske til julefrokost eller et andet julearrangement?
Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Kog evt. risengrøden med en flækket vaniljestang - det giver ekstra dejlig vaniljesmag. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.
Du kan lave både risalamande og sauce dagen før.
Lun saucen inden serveringen.
Det er ikke nogen god ide at tilberede og fryse risalamande i forvejen - den vil skille og blive vandet. Men du kan godt bruge en frossen og optøet risengrød til at lave risalamande med.
19151 kJ / 4577 kcal
673 kJ / 161 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 7,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 18,3 g |
Fedt: | 45,8 % | 8,3 g |
Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.