Risalamande med kirsebærsauce
60+ min

Risalamande med kirsebærsauce

Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!
Fryseegnet
Bedømmelse (267 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalamande med kirsebærsauce

Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Kirsebærsauce

  • 2 glas søde syltede kirsebær (á ca. 350 g) - drænet
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde:

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Kirsebærsauce

Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Rør en jævning af den ene dl saft og kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan undlades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19288 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 42 %
Print