Risalamande med kirsebærsauce

Risalamande med kirsebærsauce

60+ min Dessert
Fryseegnet

Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!

Mere inspiration

Prøv et meget lækkert alternativ til risalamande - måske til julefrokost eller et andet julearrangement?

Velbekomme!
Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.

Forbered i god tid

Du kan lave både risalamande og sauce dagen før.

Serveringsforslag

Lun saucen inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19057 kJ / 4555 kcal

Næringsindhold pr. 100g

672 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,3 % 18,3 g
Fedt: 45,8 % 8,3 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser