Risalamande med kirsebærsauce

60+ min Dessert

Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!

Risalamande med kirsebærsauce
Mere inspiration

Prøv et meget lækkert alternativ til risalamande - måske til julefrokost eller et andet julearrangement?

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19057 kJ / 4555 kcal

Energifordeling:
Fiber: 14,7 g
Protein: 7,9 %
Kulhydrat: 46,3 %
Fedt: 45,8 %
Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.

Forbered i god tid

Du kan lave både risalamande og sauce dagen før.

Serveringsforslag

Lun saucen inden serveringen.

Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser