Risalamande med kirsebærsauce

Risalamande med kirsebærsauce

60+ min Dessert
Fryseegnet
Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner og risamalamande opskrift. Her kommer vores bud på en lækker hjemmelavet risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!
Mere inspiration

Prøv et meget lækkert alternativ til risalamande - måske til julefrokost eller et andet julearrangement?

Velbekomme!
Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Kog evt. risengrøden med en flækket vaniljestang - det giver ekstra dejlig vaniljesmag. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.

Forbered i god tid

Du kan lave både risalamande og sauce dagen før.

Serveringsforslag

Lun saucen inden serveringen.

Frysetips

Det er ikke nogen god ide at tilberede og fryse risalamande i forvejen - den vil skille og blive vandet. Men du kan godt bruge en frossen og optøet risengrød til at lave risalamande med.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19151 kJ / 4577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

673 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,3 % 18,3 g
Fedt: 45,8 % 8,3 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser