Prøv et meget lækkert alternativ til risalamande - måske til julefrokost eller et andet julearrangement?
Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Kog evt. risengrøden med en flækket vaniljestang - det giver ekstra dejlig vaniljesmag. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.
Du kan lave både risalamande og sauce dagen før.
Lun saucen inden serveringen.
Det er ikke nogen god ide at tilberede og fryse risalamande i forvejen - den vil skille og blive vandet. Men du kan godt bruge en frossen og optøet risengrød til at lave risalamande med.
19151 kJ / 4577 kcal
673 kJ / 161 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 7,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 18,3 g |
Fedt: | 45,8 % | 8,3 g |
Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.