Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Kog evt. risengrøden med en flækket vaniljestang - det giver ekstra dejlig vaniljesmag. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.
Du kan lave både risalamande og sauce dagen før.
Lun saucen inden serveringen.
Det er ikke nogen god ide at tilberede og fryse risalamande i forvejen - den vil skille og blive vandet. Men du kan godt bruge en frossen og optøet risengrød til at lave risalamande med.
20024 kJ / 4786 kcal
704 kJ / 168 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 7,1 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 43 % | 17,8 g |
Fedt: | 49,9 % | 9,5 g |
Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Sødmælk
|
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Vaniljestænger - kornene herfra
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
2 glas
Søde syltede kirsebær (a ca. 370 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|