Kirsebærsauce - Opskrifter - Arla

Kirsebærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

15 min

Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsauce tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 glas søde syltede kirsebær (ca. 700 g)
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Rør en jævning af den ene dl saft og kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4900 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Det lækreste vinmatch til kirsebærsauce hedder recioto della valpolicella. Alternativt er simpelthen en kirsebærvin eller ruby port. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ris a la mande