Kirsebærsauce

Kirsebærsauce

15 min Tilbehør
Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsovs tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse. Der er sikkert ikke mange, der vil undvære risalamande, mandelgave og kirsebærsovs juleaften - og den hjemmelavede kirsebærsovs er prikken over i'et.
Mere inspiration

Her får du også opskriften på risalamande.

Velbekomme!
Tips

Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til. Hører din familie til dem, der undgår de hele kirsebær, så erstat det ene glas kirsebær med tilsvarende mængde kirsebærsaft. Du kan gøre kirsebærsaucen helt færdig i god tid - og blot lune den i mikroovnen eller en gryde lige inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4769 kJ / 1140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

652 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,5 % 1 g
Kulhydrat: 96,9 % 37,1 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise