Kirsebærsauce
15 min

Kirsebærsauce

Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsauce tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kirsebærsauce

Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsauce tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse.

Antal portioner
  • 2 glas søde syltede kirsebær (ca. 350 g)
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde:

Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Rør en jævning af den ene dl saft og kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4900 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Det lækreste vinmatch til kirsebærsauce hedder recioto della valpolicella. Alternativt er simpelthen en kirsebærvin eller ruby port. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ris a la mande