Kirsebærsauce
Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsovs tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse. Der er sikkert ikke mange, der vil undvære risalamande, mandelgave og kirsebærsovs juleaften - og den hjemmelavede kirsebærsovs er prikken over i'et.
Ingredienser
Kirsebærsauce
2 glas
Søde syltede kirsebær (a ca 370 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
Sådan gør du
Kirsebærsauce
Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til. Hører din familie til dem, der undgår de hele kirsebær, så erstat det ene glas kirsebær med tilsvarende mængde kirsebærsaft. Du kan gøre kirsebærsaucen helt færdig i god tid - og blot lune den i mikroovnen eller en gryde lige inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4766 kJ / 1139 kcal
Næringsindhold pr. 100g
651 kJ / 156 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 2,5 % | 1 g |
Kulhydrat: | 96,9 % | 37,1 g |
Fedt: | 0,6 % | 0,1 g |