Marcipankonfekt med kirsebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

45 min

Marcipan og kirsebær er en god konfekt klassiker. I denne opskrift er der brugt amarenakirsebær, som er italienske dessertkirsebær i en sirup, der smager lidt likøragtig, uden at der er alkohol i.

Ingredienser

Opskriften gælder for 25 stk

Kirsebærmarcipan

  • 200 g ren, rå marcipan
  • 50 g amarenakirsebær
  • 2 spsk kirsebærsauce fra amarenakirsebær
  • 1 spsk kakaonibs
  • flormelis

Kirsebærsukker

  • 1 spsk perlesukker
  • ½ tsk kirsebærsauce fra amarenakirsebær

Overtræk

  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kirsebærmarcipan

Hak kirsebærrene meget fint og bland dem med marcipan, kirsebærsauce og kakaonibs. Rul, med en kagerulle og mellem 2 stykker plastfilm, kirsebærmarcipanen ud til den er ca. 1 cm høj. Stil kirsebærmarcipanen tildækket i køleskabet ca. ½ time - eller til overfladen er tørret lidt ud.

Kirsebærsukker

Bland sukker og kirsebærsauce i en skål. Fordel det på en plade med bagepapir. Lad sukkeret tørre i ovnen. Tag papiret af pladen og lad perlesukkeret køle af. Findel kirsebærsukkeret med fingrene.

Overtræk

Drys lidt flormelis på bordet og læg kirsebærmarcipanen derpå, så den ikke hænger fast. Udstik marcipanen i små figurer, fx hjerter. Del chokoladen i mindre stykker og smelt den. Læg et hjerte på en gaffel og vend det i chokoladen. Bank gaflen mod kanten af skålen, så overskydende chokolade løber af. Læg den overtrukne konfekt på et stykke bagepapir og pynt med lidt kirsebærsukker, mens chokoladen er våd. Lad konfekten stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet.

Tips

Opbevar marcipankonfekten tørt og køligt i en lukket emballage. Skær kirsebærmarcipanen ud i firkanter. Overskydende kirsebærmarcipan kan rulles til kugler og overtrækkes.

Tørretid

Ca. ½ time ved 100° - varmluft.

Frysetip

Lad marcipankonfekten tø i køleskabet i ca. ½ time.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 27260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 2 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

En lækker , sød vin til kirsebær kommer fra Norditalien og hedder recioto della valpolicella. Alternativt en kirsebærvin! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan