Marcipankonfekt med kirsebær

Marcipankonfekt med kirsebær

45 min
Fryseegnet
Marcipan og kirsebær er en god konfekt klassiker. I denne opskrift er der brugt amarenakirsebær, som er italienske dessertkirsebær i en sirup, der smager lidt likøragtig, uden at der er alkohol i.

Sådan gør du

Kirsebærmarcipan
  • Hak kirsebærrene meget fint og bland dem med marcipan, kirsebærsauce og kakaonibs. Rul, med en kagerulle og mellem 2 stykker plastfilm, kirsebærmarcipanen ud til den er ca. 1 cm høj. Stil kirsebærmarcipanen tildækket i køleskabet ca. ½ time - eller til overfladen er tørret lidt ud.
Kirsebærsukker
  • Bland sukker og kirsebærsauce i en skål. Fordel det på en plade med bagepapir. Lad sukkeret tørre i ovnen. Tag papiret af pladen og lad perlesukkeret køle af. Findel kirsebærsukkeret med fingrene.
Overtræk
  • Drys lidt flormelis på bordet og læg kirsebærmarcipanen derpå, så den ikke hænger fast. Udstik marcipanen i små figurer, fx hjerter. Del chokoladen i mindre stykker og smelt den. Læg et hjerte på en gaffel og vend det i chokoladen. Bank gaflen mod kanten af skålen, så overskydende chokolade løber af. Læg den overtrukne konfekt på et stykke bagepapir og pynt med lidt kirsebærsukker, mens chokoladen er våd. Lad konfekten stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet.
Tips
  • Opbevar marcipankonfekten tørt og køligt i en lukket emballage. Skær kirsebærmarcipanen ud i firkanter. Overskydende kirsebærmarcipan kan rulles til kugler og overtrækkes.
Tørretid
  • Ca. ½ time ved 100° - varmluft.
Mere inspiration

Lav evt. din egen hjemmelavede marcipan.

Velbekomme!
Frysetip

Lad marcipankonfekten tø i køleskabet i ca. ½ time.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9051 kJ / 2163 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1810 kJ / 433 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 6,3 % 6,8 g
Kulhydrat: 50,4 % 53,6 g
Fedt: 43,3 % 21,2 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Kirsebærmarcipan
Marcipan
200 g
Amarenakirsebær
50 g
Kirsebærsauce fra amarenakirsebær
2 spsk
Kakaonibs
1 spsk
Flormelis
Kirsebærsukker
Perlesukker
1 spsk
Kirsebærsauce fra amarenakirsebær
½ tsk
Overtræk
Mørk chokolade
200 g