Marcipankonfekt med kirsebær

Bedømmelse

(12 vurderinger)

60+ min

Marcipankonfekt med tørrede kirsebær, likør og chokolade er en fantastisk klassiker... mums!

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 150 g tørrede kirsebær
  • 1 dl kirsebærlikør, fx cherry hering
  • 2 spsk flormelis
  • 500 g ren, rå marcipan

Trøffel, dagen før

Kirsebærsukker

  • ¼ tsk kirsebærlikør, fx cherry hering
  • 1 spsk perlesukker

Overtræk

  • 300 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kirsebærmarcipan, dagen før

Hak kirsebærrene meget fint og bland dem med kirsebærlikør og sukker. Riv marcipanen groft og ælt den godt sammen med kirsebærrene. Stil kirsebærmarcipanen tildækket i køleskabet.

Trøffel, dagen før

Bring fløden i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog fløden ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min. eller til der er ca. 1 dl indkogt fløde - rør af og til. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i fløden under omrøring. Hæld trøffelblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet.

Del kirsebærmarcipanen i 2 lige store portioner. Rul, med en kagerulle og mellem 2 stykker plastfolie, hver portion ud til en firkant (ca. 25 x 25 cm). Smør trøffelblandingen ud på det ene stykke marcipan og læg det andet stykke ovenpå. Stil det tildækket i køleskabet.

Kirsebærsukker

Bland likør og sukker i en skål. Fordel det på en plade med bagepapir. Lad sukkeret tørre nederst i ovnen. Tag papiret af pladen og lad perlesukkeret køle af. Findel kirsebærsukkeret med fingrene.

Overtræk

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Udstik marcipanen i små figurer, fx hjerter. Læg et hjerte på en gaffel og vend hurtigt konfekten i chokoladen. Læg den overtrukne konfekt på et stykke bagepapir og pynt med lidt kirsebærsukker. Lad konfekten stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet. Stil derefter marcipankonfekten tildækket i køleskabet.

Tips

Skær kirsebærmarcipanen ud i firkanter. Overskydende kirsebærmarcipan kan rulles til kugler og overtrækkes.

Marcipankonfekten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 3 døgn.

Du kan bruge tørrede tranebær i stedet for tørrede kirsebær.

Tørretid

Ca. ½ time ved 100°.

Frysetip

Lad marcipankonfekten tø i køleskabet i ca. ½ time.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 27260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 2 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

En lækker , sød vin til kirsebær kommer fra Norditalien og hedder recioto della valpolicella. Alternativt en kirsebærvin! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan