Marcipankonfekt med kirsebær
60+ min

Marcipankonfekt med kirsebær

Marcipankonfekt med tørrede kirsebær, likør og chokolade er en fantastisk klassiker... mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marcipankonfekt med kirsebær

Marcipankonfekt med tørrede kirsebær, likør og chokolade er en fantastisk klassiker... mums!

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

Kirsebærmarcipan, dagen før

  • 150 g tørrede kirsebær
  • 1 dl kirsebærlikør, fx cherry hering
  • 2 spsk flormelis
  • 500 g ren, rå marcipan

Trøffel, dagen før

Kirsebærsukker

  • ¼ tsk kirsebærlikør, fx cherry hering
  • 1 spsk perlesukker

Overtræk

  • 300 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Fremgangsmåde:

Kirsebærmarcipan, dagen før

Hak kirsebærrene meget fint og bland dem med kirsebærlikør og sukker. Riv marcipanen groft og ælt den godt sammen med kirsebærrene. Stil kirsebærmarcipanen tildækket i køleskabet.

Trøffel, dagen før

Bring fløden i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog fløden ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min. eller til der er ca. 1 dl indkogt fløde - rør af og til. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i fløden under omrøring. Hæld trøffelblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet.

Del kirsebærmarcipanen i 2 lige store portioner. Rul, med en kagerulle og mellem 2 stykker plastfolie, hver portion ud til en firkant (ca. 25 x 25 cm). Smør trøffelblandingen ud på det ene stykke marcipan og læg det andet stykke ovenpå. Stil det tildækket i køleskabet.

Kirsebærsukker

Bland likør og sukker i en skål. Fordel det på en plade med bagepapir. Lad sukkeret tørre nederst i ovnen. Tag papiret af pladen og lad perlesukkeret køle af. Findel kirsebærsukkeret med fingrene.

Overtræk

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Udstik marcipanen i små figurer, fx hjerter. Læg et hjerte på en gaffel og vend hurtigt konfekten i chokoladen. Læg den overtrukne konfekt på et stykke bagepapir og pynt med lidt kirsebærsukker. Lad konfekten stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet. Stil derefter marcipankonfekten tildækket i køleskabet.

Tips

Skær kirsebærmarcipanen ud i firkanter. Overskydende kirsebærmarcipan kan rulles til kugler og overtrækkes.

Marcipankonfekten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 3 døgn.

Du kan bruge tørrede tranebær i stedet for tørrede kirsebær.

Tørretid

Ca. ½ time ved 100°.

Tips

Lad marcipankonfekten tø i køleskabet i ca. ½ time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

En lækker , sød vin til kirsebær kommer fra Norditalien og hedder recioto della valpolicella. Alternativt en kirsebærvin! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan