Kirsebærkompot med mandler

Kirsebærkompot med mandler

20 min
Dejlig søde kirsebær med bid fra hele mandler. Kompotten kan også laves med andre typer bær, fx blåbær eller brombær.

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring, først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til sukkeret er lysebrunt. Tilsæt først eddike og rør det sammen med sukkeret, og dernæst kirsebær og salt. Kog kompotten ved jævn varme i ca. 5 min. eller til den begynder at tykne - rør forsigtigt af og til. Lad kirsebærkompotten køle lidt af. Tilsæt de hele mandler og hæld kompotten på glas.
Tip
  • Kirsebærkompotten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Energiindhold for hele retten:

5224 kJ / 1249 kcal

Næringsindhold pr. 100g

967 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 24 % 13,7 g
Kulhydrat: 44,7 % 25,5 g
Fedt: 31,3 % 8,2 g

Ingredienser

3½ spsk Sukker
1½ spsk Mørk balsamicoeddike
150 g Syltede kirsebær - drænet fra lagen
Et nip flagesalt
25 g Ristede, smuttede mandler
Hertil
200 g Skæreost
100 g Groft knækbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk