Kirsebærkompot med mandler

20 min
Kirsebærkompot med mandler

Dejlig søde kirsebær med bid fra hele mandler. Kompotten kan også laves med andre typer bær, fx blåbær eller brombær.

Ingredienser

3½ spsk Sukker
1½ spsk Mørk balsamicoeddike
150 g Syltede kirsebær - drænet fra lagen
Et nip flagesalt
25 g Ristede, smuttede mandler

Hertil

200 g Skæreost
100 g Groft knækbrød

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring, først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til sukkeret er lysebrunt. Tilsæt først eddike og rør det sammen med sukkeret, og dernæst kirsebær og salt. Kog kompotten ved jævn varme i ca. 5 min. eller til den begynder at tykne - rør forsigtigt af og til. Lad kirsebærkompotten køle lidt af. Tilsæt de hele mandler og hæld kompotten på glas.

Tip

  • Kirsebærkompotten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarkompot-med-mandler/