Nytårsdessert med kirsebær

Nytårsdessert med kirsebær

60+ min Dessert
Fryseegnet
Festlig nytårsdessert med kirsebær. Denne dessert med syltede kirsebær, vaniljemousse og et helt tyndt lag kirsebærglaze er et festligt indslag på nytårsbordet! Det meste af nytårsdesserten kan laves helt klar i god tid, så du kun skal tænke på at samle desserten på selve aftenen...
Mere inspiration

Lækker klassisk italiensk dessert - serveret i portionsglas.

Tiramisu
60+ min
Tiramisu
(45)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Hæld glaze over moussekuplerne og stil dem tilbage i fryseren i god tid inden servering - dette kan du gøre flere dage i forvejen. Så skal du blot flytte kuplerne med glaze over på de sprøde bunde og pynte dem lige inden serveringen. De tager ca. 1 time om at tø op.

Bemærk

Glazen på denne dessert er baseret på kirsebærlage og er således anderledes end de mere almindelige glazer, som typisk er baseret på hvid chokolade. Glazen i denne opskrift er transparent og glazen har en tyndere konsistens, hvorfor den også skal være køligere (ca. 25°) når den hældes over mousserne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20706 kJ / 4949 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1159 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 5,6 % 3,8 g
Kulhydrat: 54 % 36,8 g
Fedt: 40,4 % 12,6 g

Ingredienser