Saltmandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(64 vurderinger)

45 min

De salte mandler er gode som snack, og kan spises både lune og kolde.

Ingredienser

Snack til 12

Opskriften gælder for 12 personer

  • 200 g mandler
  • 2 dl vand vand (lillefingervarmt)
  • 3 spsk fint salt
  • 10 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet. Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir. Server dem som snack, lune eller kolde.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Stellenbosch, Sydafrika

Her er der næsten frit spil omkring vinen, men fadlagret hvidvin får ofte en aroma, der passer godt til det ristede element. Prøv en fadlagret chardonnay fra Sydafrika Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost