Saltmandler

Saltmandler

45 min
Fryseegnet
Hjemmelavede saltmandler er nemme at lave og altid lækre. Disse sprøde saltede mandler er gode både i salater, som del af en tapas og som snack. Du kan lave dine saltmandler i ovn - i større portioner og så opbevare dem i fryseren. Saltede mandler smager lige godt uanset om de er lune, kolde eller iskolde direkte fra fryseren. Så lav dine saltede mandler selv, næste gang du har lyst til en salt snack.

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 150° - traditionel ovn.

Saltede mandler
  • Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret.
  • Bag mandlerne midt i ovnen - vend i mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet.
  • Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir. Server dem som snack, lune eller kolde.

Prøv at tilsætte andre krydderier sammen med salt. Chili, paprika eller fx garam masala.

Saltede mandler er virkelig gode i salater - det giver både smag og knas.

Energiindhold for hele retten:

4961 kJ / 1186 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1069 kJ / 256 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8,1 g
Protein: 14,2 % 8,9 g
Kulhydrat: 0,4 % 0,2 g
Fedt: 85,4 % 24,7 g
Mere inspiration

Saltede mandler med mere smag...

Paprikamandler
45 min
Paprikamandler
(17)

Ingredienser

Saltede mandler
200 g Mandler
2 dl Vand (lillefingervarmt)
3 spsk Fint salt
10 g Smør