Vaniljekranse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(250 vurderinger)

60+ min

Vaniljekranse er en af julens klassiske småkager. Prøv denne opskrift på klassiske vaniljekranse og sørg for at få fyldt kagedåsen helt op inden julen banker på døren.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 100 stk.

Antal portioner

  • 1 vaniljestang
  • 100 g smuttede mandler
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 125 g kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
  • 375 g koldt smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljekranse

  1. Hak vaniljestang og mandler meget fint, fx i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget.
  3. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.
  4. Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetips

Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag