Vaniljekranse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(250 vurderinger)

60+ min

Vaniljekranse er en af julens klassiske småkager. Prøv denne opskrift på klassiske vaniljekranse og sørg for at få fyldt kagedåsen helt op inden julen banker på døren.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 100 stk.

Antal portioner

  • 1 vaniljestang
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 125 g kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
  • 375 g koldt smør
  • 100 g meget finthakkede smuttede mandler
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljekranse

Hak vaniljestangen meget fint. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje, mandler og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag. Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Læg vaniljekransene på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Tip

Man kan med fordel hakke mandler og vaniljestang i en foodprocessor eller minihakker, gerne sammen med sukkeret. Det er den nemmeste måde at få det hakket fint nok.

Frysetips

Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag