Vaniljekranse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(181 vurderinger)

60+ min

Vaniljekranse passer perfekt til kaffebordet men er også gode alene. Prøv derfor denne lækre opskrift!

Ingredienser

ca. 280 stk.

Antal portioner
  • 1 vaniljestang
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 125 g kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
  • 375 g koldt smør
  • 100 g finthakkede smuttede mandler
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljekranse

Hak vaniljestangen fint. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje, mandler og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag. Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Læg vaniljekransene på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Bemærk

Det forudsætter, at man trykker dejen igennem en kødmaskine for at få ca. 280 stk vaniljekranse. Trilles dejen til stænger med hænderne, bliver den mere kompakt og giver ca. 200 vaniljekranse.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Frysetips

Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: