De bedste og nemmeste fedtebrød med romglasur. Den ægte rom får småkagerne til at smage himmelsk. Tricket ved disse fedtebrød er, at man blender kokosmel, hvilket giver de sprødeste småkager. Glasuren pensles på de varme småkager - og de får et blank udseende. Fedtebrød er én af julens bedste og sprødeste småkager.
Er du ikke til ægte rom i glasuren, så kan du sagtens bruge romessens eller vand.
Sådan gør du
Fedtebrød
Blend kokosmelet fint i foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne kør til dejen samler sig.
Vend dejen ud og saml den kort med hænderne. (Du kan også samle dejen i hånden; rør da smør og sukker sammen, og vend derefter mel, hjortetaksalt, salt og blendet kokosmel i smørblandingen).
Del dejen i to portioner. Form det ene stykke dej til en pølse på ca. 20 cm i længden, og del pølsen i to på den lange led.
Læg de to stykker dej på bagepapiret på den lange led med god afstand imellem og rul dem ud til de er ca. 0,5 cm i tykkelsen og udnytter hele bagepladens længde på den lange led. Læg papir med småkagedej på en bageplade.
Gentag med det andet stykke dej.
Bag en plade fedtebrød ad gangen til de er gyldne i kanten ca. 8-10 minutter ved 175° - traditionel ovn.
Romglasur
Rør imens glasuren sammen, den skal være ret flydende i konsistensen.
Pensl de helt varme og nybagte fedtebrød med glasuren, så de er helt dækkede.
Skær dem straks i aflange snitter og lad dem køle af. Opbevar fedtebrødene i en kagedåse indtil servering.
Energiindhold for hele retten:
16280 kJ / 3891 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2165 kJ / 517 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,5 g
Protein:
2,7 %
3,4 g
Kulhydrat:
40,4 %
51,4 g
Fedt:
56,9 %
33,3 g
Mere inspiration
Her en anden udgave af fedtebrød - med frisk citronglasur.