Små sprøde kokosmakroner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(218 vurderinger)

30 min

Tag ungerne med i køkkenet og lad dem hjælpe med at forme toppene - og evt. dryppe bundene i chokolade.

Ingredienser

50 stk (mini)

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 250 g kokosmel (ca. 7 dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 4 æggehvider (ca. 1¼ dl)
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Rør blandingen godt sammen ved jævn varme i ca. 4 min. – eller til smørret er smeltet. Læg bagepapir på 2 plader. Sæt, med 2 små skeer, kokosblandingen på bagepapiret i små toppe (ca. 2 tsk pr. top). Bag kokosmakronerne midt i ovnen.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Dyp bunden af de afkølede kokosmakroner i chokolade. Stil dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.

Tip

Kokosmakronerne smager også godt uden chokoladebund.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: