Små sprøde kokosmakroner

30 min
Fryseegnet
Små sprøde kokosmakroner

Lækre små kokosmakroner. Saftige, sprøde og meget nemme at lave. Tag ungerne med i køkkenet og lad dem hjælpe med at forme kokosmakronerne - og evt. dryppe bundene i chokolade.

Ingredienser

25 g Smør
200 g Kokosmel (ca. 5¾ dl)
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
100 g Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom smør og de øvrige ingredienser i en gryde.
  • Rør blandingen godt sammen ved jævn varme i ca. 4 min. - eller til smørret er smeltet.
  • Sæt evt. blandingen på køl i 15-30 min. - det er ikke nødvendigt, men det gør massen nemmere at forme.
  • Form 24 toppe (á ca. 20 g) og sæt dem på en bageplade med papir.
  • Bag kokosmakronerne ved 180° - varmluft i ca. 14 min. eller til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Smelt chokoladen og dyp bunden af de afkølede kokosmakroner i den smeltede chokolade. Læg dem på et stykke bagepapir med bunden fri mens chokoladen stivner.

Form toppene med fugtige hænder: gør dine hænder våde, tør dem meget let i et rent viskestykke og form en kokostop. Gentag mellem hver top - så bliver de helt perfekte! Du kan også vælge at sætte toppene på bagepapiret med teskeer - så får toppene bare et mere rustikt udseende.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12164 kJ / 2907 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1978 kJ / 473 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 3,8 % 4,4 g
Kulhydrat: 40,2 % 46,8 g
Fedt: 56 % 29,9 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-sprode-kokosmakroner/