Små sprøde kokosmakroner
30 min

Små sprøde kokosmakroner

Tag ungerne med i køkkenet og lad dem hjælpe med at forme toppene - og evt. dryppe bundene i chokolade.
Fryseegnet
Bedømmelse (143 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små sprøde kokosmakroner

Tag ungerne med i køkkenet og lad dem hjælpe med at forme toppene - og evt. dryppe bundene i chokolade.

25 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 250 g kokosmel (ca. 7 dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 4 æggehvider (ca. 1¼ dl)
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Kom smør og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Rør blandingen godt sammen ved jævn varme i ca. 4 min. – eller til smørret er smeltet. Læg bagepapir på 2 plader. Sæt, med 2 små skeer, kokosblandingen på bagepapiret i små toppe (ca. 2 tsk pr. top). Bag kokosmakronerne midt i ovnen.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Dyp bunden af de afkølede kokosmakroner i chokolade. Stil dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.

Tip

Kokosmakronerne smager også godt uden chokoladebund.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %
Print