Små sprøde kokosmakroner

Små sprøde kokosmakroner

30 min
Fryseegnet
Tag ungerne med i køkkenet og lad dem hjælpe med at forme toppene - og evt. dryppe bundene i chokolade.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 200°.

  • Kom smør og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Rør blandingen godt sammen ved jævn varme i ca. 4 min. - eller til smørret er smeltet. Læg bagepapir på 2 plader. Sæt, med 2 små skeer, kokosblandingen på bagepapiret i små toppe (ca. 2 tsk pr. top). Bag kokosmakronerne midt i ovnen.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Dyp bunden af de afkølede kokosmakroner i chokolade. Stil dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.
Tip
  • Kokosmakronerne smager også godt uden chokoladebund.
Energiindhold for hele retten:

12659 kJ / 3026 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1994 kJ / 477 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 3,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 39 % 45,7 g
Fedt: 57,3 % 30,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

40 g Smør
200 g Kokosmel (ca. 7 dl)
200 g Sukker (ca. 3 dl)
¾ tsk Vaniljepasta
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
100 g Mørk chokolade