Brunkager

Bedømmelse

(131 vurderinger)

60+ min

Duften af jul! Lav flere små ruller dej, læg dem i fryseren og bag brunkagerne når du har tid

Ingredienser

ca. 225 stk.

Antal portioner
  • 250 g smør i mindre stykker
  • 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 25 g finthakket sukat
  • 1¾ tsk potaske
  • 1 spsk vand (lillefingervarmt)
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Kom den søde smørblanding i en skål og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør til blandingen er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, søde smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 175°.

Frysetip

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: