Brunkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(135 vurderinger)

60+ min

Duften af jul! Lav flere små ruller dej, læg dem i fryseren og bag brunkagerne når du har tid

Ingredienser

ca. 225 stk.

Antal portioner

  • 250 g smør i mindre stykker
  • 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 25 g finthakket sukat
  • 1¾ tsk potaske
  • 1 spsk vand (lillefingervarmt)
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Kom den søde smørblanding i en skål og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør til blandingen er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, søde smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 175°.

Frysetip

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: