Brunkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(132 vurderinger)

60+ min

Duften af jul! Lav flere små ruller dej, læg dem i fryseren og bag brunkagerne når du har tid

Ingredienser

ca. 225 stk.

Antal portioner
  • 250 g smør i mindre stykker
  • 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 25 g finthakket sukat
  • 1¾ tsk potaske
  • 1 spsk vand (lillefingervarmt)
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Kom den søde smørblanding i en skål og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør til blandingen er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, søde smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 175°.

Frysetip

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: