Finskbrød er en dejlig småkage, som mormor ville have bagt den. Det fortaber sig i det uvisse, hvorfor småkagen egentlig hedder finskbrød, men vi kan ikke undvære finskbrød i småkagedåsen i juletiden. Finskbrød er helt enkel at bage, så bag bare rigeligt. Opbevar dine finskbrød i en tætlukket kagedåse, klar til servering.
Sådan gør du
Dej til finskbrød
Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med æg til en fast dej.
Rul dejen ud i fingertykke stænger, tryk dem flade og skær dem i stykker (a ca. 5-6 cm).
Læg dejstykkerne på plader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Hak imens mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl finskbrødene med æg og drys med mandelblandingen.
Bag kagerne nederst i ovnen - til de er gyldne.
Tip
Hvis dejen er tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand.