Finskbrød
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Finskbrød er en dejlig småkage, som mormor ville have bagt den. Det fortaber sig i det uvisse, hvorfor småkagen egentlig hedder finskbrød, men vi kan ikke undvære finskbrød i småkagedåsen i juletiden. Finskbrød er helt enkel at bage, så bag bare rigeligt. Opbevar dine finskbrød i en tætlukket kagedåse, klar til servering.
Ingredienser
Dej til finskbrød
375 g
Hvedemel
|
|
---|---|
85 g
Sukker
|
|
250 g
Koldt smør
|
|
1
Sammenpisket æg
|
50 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2 spsk
Perlesukker
|
Pensling
1
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Dej til finskbrød
Hvis dejen er tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand.
Den ubagte dej kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16603 kJ / 3968 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1870 kJ / 447 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 5,8 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 39,1 % | 43 g |
Fedt: | 55,1 % | 27,8 g |