Finskbrød

Finskbrød

60+ min
Fryseegnet
Finskbrød er en dejlig småkage, som mormor ville have bagt den. Det fortaber sig i det uvisse, hvorfor småkagen egentlig hedder finskbrød, men vi kan ikke undvære finskbrød i småkagedåsen i juletiden. Finskbrød er helt enkel at bage, så bag bare rigeligt. Opbevar dine finskbrød i en tætlukket kagedåse, klar til servering.

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 200°.

Dej til finskbrød
  • Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med æg til en fast dej.
  • Rul dejen ud i fingertykke stænger, tryk dem flade og skær dem i stykker (a ca. 5-6 cm).
  • Læg dejstykkerne på plader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Hak imens mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl finskbrødene med æg og drys med mandelblandingen.
  • Bag kagerne nederst i ovnen - til de er gyldne.
Tip
  • Hvis dejen er tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand.

Den ubagte dej kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

16603 kJ / 3968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1870 kJ / 447 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 5,8 % 6,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 43 g
Fedt: 55,1 % 27,8 g
Mere inspiration

Har du lyst til at bage flere nemme småkager?

Ingredienser

Dej til finskbrød
375 g Hvedemel
85 g Sukker
250 g Smør
1 Sammenpisket æg
50 g Smuttede mandler
2 spsk Perlesukker
Pensling
1 Sammenpisket æg