Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

30 min
Blinis med stenbiderrogn er en elsket kombination, når frisk stenbiderrogn er tilgængelig i det tidlige forår. Her får du opskriften på en meget nem og hurtig måde at tilberede blinis på - med boghvedemel og bagepulver. Rør blot dejen sammen, steg i panden - og server med det samme. Blinis med stenbiderrogn er en klassiker som forret, og kan også serveres blinis med stenbiderrogn som en del af en tapas-menu.

Sådan gør du

Blinis
  • Bland mel, boghvedemel, bagepulver, sukker og salt.
  • Rør æg og mælk sammen i en skål og pisk melblandingen og det smeltede smør i.
  • Lad en blinispande blive varm og kom evt. lidt smør i hullerne.
  • Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side, til de er gennembagte og gyldne.
Stenbiderrogn
  • Fordel cremefraiche, løg og stenbiderrogn på de nybagte blinis.
  • Pynt med dildkviste og server.

Har du ikke en blinispande kan du bruge en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

I stedet for stenbiderrogn kan du bruge anden rogn, rejer - eller røget laks i tynde skiver. Du kan serverere blinis som tapas - beregn antal pr. person alt efter, hvor mange andre tapas, der bliver budt på.

Energiindhold for hele retten:

15284 kJ / 3653 kcal

Næringsindhold pr. 100g

794 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,1 % 7,1 g
Kulhydrat: 37,2 % 17,3 g
Fedt: 47,7 % 10,2 g
Mere inspiration

Har du lyst til at bage flere blinis - så kan du prøve denne, hvor hævemidlet er gær.

Relateret video
Blinis med stenbiderrogn

Se hvordan du laver blinis med stenbiderrogn her. Blinis med stenbiderrogn er en elsket kombination, især når stenbiderrogn er tilgængelig i det tidlige forår. Her får du opskriften på en meget nem og hurtig måde at tilberede blinis på - med boghvedemel og bagepulver.

Ingredienser

Blinis
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
50 g Boghvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Bagepulver
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
2 Æg
1½ dl Mælk
50 g Smeltet smør
Stenbiderrogn
1½ dl Creme fraiche
100 g Renset stenbiderrogn
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
12 Dildkviste
Indkluderet i opskriften