Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

30 min
Blinis med stenbiderrogn er en elsket kombination, når frisk stenbiderrogn er tilgængelig i det tidlige forår. Her får du opskriften på en meget nem og hurtig måde at tilberede blinis på - med boghvedemel og bagepulver. Rør blot dejen sammen, steg i panden - og server med det samme. Blinis med stenbiderrogn er en klassiker som forret, og kan også serveres blinis med stenbiderrogn som en del af en tapas-menu. Er det ikke sæson for frisk stenbiderrogn, kan du bruge lakse - eller ørredrogn fra glas - eller røget laks eller hellefisk.

Sådan gør du

Blinis
  • Bland mel, boghvedemel, bagepulver, sukker og salt.
  • Rør æg og mælk sammen i en skål og pisk melblandingen og det smeltede smør i.
  • Lad en blinispande blive varm og kom evt. lidt smør i hullerne.
  • Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side, til de er gennembagte og gyldne.
Stenbiderrogn
  • Fordel creme fraiche, løg og stenbiderrogn på de nybagte blinis.
  • Pynt med dildkviste og server.

Har du ikke en blinispande kan du bruge en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

I stedet for stenbiderrogn kan du bruge anden rogn, rejer - eller røget laks i tynde skiver. Du kan serverere blinis som tapas - beregn antal pr. person alt efter, hvor mange andre tapas, der bliver budt på.

Energiindhold for hele retten:

5940 kJ / 1420 kcal

Næringsindhold pr. 100g

805 kJ / 192 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13,3 % 6,3 g
Kulhydrat: 36,8 % 17,4 g
Fedt: 49,9 % 10,9 g
Mere inspiration

Endnu en lækker - og meget hurtig forret med stenbiderrogn.

Relateret video
Blinis med stenbiderrogn

Se hvordan du laver blinis med stenbiderrogn her. Blinis med stenbiderrogn er en elsket kombination, især når stenbiderrogn er tilgængelig i det tidlige forår. Her får du opskriften på en meget nem og hurtig måde at tilberede blinis på - med boghvedemel og bagepulver.

Ingredienser

Blinis
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
50 g Boghvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Bagepulver
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
2 Æg
1½ dl Mælk
50 g Smeltet smør
Stenbiderrogn
1½ dl Creme fraiche
75 g Renset stenbiderrogn
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
12 Dildkviste
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk