Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

45 min
Prøv stegt frisk torskerogn til aftensmad. Det er en delikatesse og torskerognen er skøn, fra januar til april, hvor den har sæson.

Sådan gør du

Torskerogn
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Pak torskerognen ind i bagepapir og læg den i det kogende vand. Kog rognen ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tag torskerognen op og lad den køle af i papiret.
  • Pil hinderne af den afkølede torskerogn og skær den i skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist torskerognsskiverne ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne. Drys med salt og peber.
Rodfrugt-remoulade
  • Rør imens kvark med æggeblommer, ravigottesauce, estragon, salt og peber. Hæld kogende vand over de 2 slags rødder, lad dem stå i ca. 3 min. og brus over med koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Vend rødder, løg og agurk i den krydrede skyr. Stil rodfrugt-remouladen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Server den ristede, lune torskerogn sammen med rodfrugtremoulade, kogte kartofler, salat og citronbåde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9367 kJ / 2239 kcal

Næringsindhold pr. 100g

167 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 31,7 % 3,1 g
Kulhydrat: 48,2 % 4,7 g
Fedt: 20,1 % 0,9 g

Ingredienser

Torskerogn
2 liter Vand
1 spsk Groft salt
500 g Frisk torskerogn (bukser)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rodfrugt-remoulade
250 g Kvark
2 Æggeblommer
2 spsk Ravigottesauce
1 spsk Finthakkede frisk estragon
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Kogende vand
2 Persillerødder i små tern (ca. 250 g)
2 Pastinakker i små tern (ca. 250 g)
1 Finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
100 g Syltede agurker i små tern
Tilbehør
1 kg Kartofler - koges
100 g Feldsalat
Citroner (usprøjtede) i både