Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

Prøv stegt frisk torskerogn til aftensmad. Det er en delikatesse og torskerognen er skøn, fra januar til april, hvor den har sæson.

Ingredienser

Antal portioner

Torskerogn

  • 2 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 500 g frisk torskerogn (bukser)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rodfrugt-remoulade

  • 2½ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2% Skyr 0,2%
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk ravigottesauce
  • 1 spsk finthakkede friske estragonblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter kogende vand
  • 2 persillerødder i små tern (ca. 250 g)
  • 2 pastinakker i små tern (ca. 250 g)
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 100 g syltede agurker i små tern

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges
  • 100 g feldsalat
  • citroner i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Torskerogn

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Pak torskerognen ind i bagepapir og læg den i det kogende vand. Kog rognen ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tag torskerognen op og lad den køle af i papiret.

Pil hinderne af den afkølede torskerogn og skær den i skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist torskerognsskiverne ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne. Drys med salt og peber.

Rodfrugt-remoulade

Rør imens skyr med æggeblommer, ravigottesauce, estragon, salt og peber. Hæld kogende vand over de 2 slags rødder, lad dem stå i ca. 3 min. og brus over med koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Vend rødder, løg og agurk i den krydrede skyr. Stil rodfrugt-remouladen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server den ristede, lune torskerogn sammen med rodfrugtremoulade, kogte kartofler, salat og citronbåde.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde: